Burdinne en Chalon a Champagne 12-9-2020

NL20-302 de eerste plaats, M. Jager en dochter

De laatste twee vluchten van dit toch wel bijzondere seizoen. Sportief gezien hebben we nog een leuk seizoen gehad met een mooi aanbod aan vluchten, maar verder voor de rest moeten we het maar snel achter ons laten. Hopen dat we volgend jaar weer een ‘normaal’ seizoen hebben, dan gaan we samen de schade van dit jaar dubbel inhalen.

Voor we naar de uitslag gaan wil ik 3 mensen in het bijzonder even genoemd hebben. Deze drie mensen hebben zich vanaf vlucht één 100% ingezet en er week in week uit voor gezorgd dat onze duiven de mand in gingen, alles werd geregistreerd en de administratie goed op orde was. Het hele jaar nagenoeg geen restmanden, geen hinder van de coronaperikelen, onze duiven vakkundig ingemand.. en zo kan ik nog wel even door gaan. Ik wil absoluut geen vrijwilligers te kort doen, iedereen heel hartelijk bedank! Roelie, Hilbrand en Steven bedankt voor jullie extra inzet en bedankt dat we al die weken op jullie mochten vertrouwen. Een groot applaus voor jullie!

 

Twee vluchten, Burdinne N37 en Chalon a Chanpagne J37. Een mooie midfond-afstand en een mooie fond-afstand. Onder prima omstandigheden werden beide konvooien gelost om 8:45 uur! Voor dit jaar de laatste reis naar huis..

De overwinning van de natour-vlucht Burdinne komt op naam van M. Jager en dochter. De eerste en de tweede plek voor vader en dochter uit Heiligerlee. Hiermee sluiten ze een mooi en sportief seizoen goed af, nu lekker de winter in en volgend jaar weer gemotiveerd aan de start!

Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

De top 10 van de vlucht BURDINNE (Natour)

1.    M. Jager en dochter

2.    M. Jager en dochter

3.    F. Smit

4.    R. Musch

5.    H. Kiewiet

6.    R. Musch

7.    S. Renken

8.    S. Renken

9.    S. Renken

10. R. Musch

De eerste aangewezen duif op plaats 6, van R. Musch

Johan Kiewiet, 1e plaats Champagne

De junioren moesten voor hun laatste krachtmeting ruim 500 KM afleggen, enkele reis terug naar Oldambt. Een mooie vlucht voor junioren die in goeden doen zijn en voldoende kilometers hebben gemaakt voorafgaand aan deze vlucht. De totale deelname was super, meer dan het dubbele van voorgaande jaren. Ook bij ons in de club zijn een mooi aantal junioren ingezet voor deze vlucht.

Winnaar, gelijk aan vorige week.. Johan Kiewiet! Weer een gouden medaille in de prijzenkast. Johan weet zijn jonge duiven goed te motiveren, wekelijks in de kop van de uitslag doe je niet zo maar even. Een mooie afsluiter voor Johan en een mooie basis voor het komende seizoen.

Johan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht CHAMPAGNE J37,

1.    J. Kiewiet

2.    Gebr. Smit

3.    F. Smit

4.    Gebr. Smit

5.    F. Smit

6.    F. Smit

7.    Gebr. Smit

8.    F. Smit

9.    J. Kiewiet

10. Gebr. Smit

De eerste aangewezen duif op plaats 6, van de Fred Smit

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

Venlo Jong & Natour 5-9-2020

Fred Smit, goud op N36 Venlo

Ook deze week weer twee vluchten op het programma, alleen nu zijn de vluchten exact het zelfde?! Zowel de jonge duiven als de natour duiven gingen beide op reis naar Sittard, een Vitesse afstand van ruim 250 KM enkele reis naar huis.

Waarom de jongen van 400 KM weer terug naar 250 KM?, die vraag hebben we veel gehoord de laatste week. Is ook wel een beetje onlogisch, tenminste.. Het uitleg is wel simpel, via de vragenlijst heeft bijna 100% van de leden aangegeven niet meer dan 3 donderdag inkorvingen te willen voor de jonge duiven. Vandaar dus nu gezamenlijk naar de zelfde losplaats.

Voor onze inkorfploeg was het even zoeken naar de juiste methode maar dat hadden ze snel door, appeltje eitje voor de goed op elkaar ingespeelde ploeg. Totaal gingen er 554 duiven op reis, verdeeld in Jong 196 en natour 358. Een mooi aantal alhoewel er al aardig wat minder duiven zijn dan 3 weken geleden, ook de rui gaat mee spelen natuurlijk.

Na wat onhandigheden op de losplaats zijn onze duiven uiteindelijk gelost om 13:15 uur vanuit het Oostelijke Venlo, ruim 200 KM. Toch zo’n 50 KM dichterbij. Ondanks de korte afstand was het geen vlucht voor mietjes, de duiven moesten wel hun verstand gebruiken! Kon je ook mooi zien welke duif dit wel bezit en welke niet ;-) Het moeilijke van deze vlucht was de massale lossing samen met afdeling 11, ruim 40.000 duiven. Het zijn echt knappe duiven die zich goed weten los te maken in deze massa.

Dus twee uitslagen deze week!

Op de natour was het Fred Smit die de gouden medaille omgehangen kreeg. Zijn duif 20-703 was met een kleine 30 meter per minuut de concurrentie te snel af. Een mooie prestatie op deze korte afstand! Fred is normaal de te kloppen man op de lange afstanden, maar zo zie je maar dat met de juiste duiven en de juiste verzorging alles mogelijk is.

Fred, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

De top 10 van de vlucht VENLO (Natour)

1.    F. Smit

2.    M. Jager en dochter

3.    M. Jager en dochter

4.    S. Renken

5.    S. Renken

6.    S. Renken

7.    M. Jager en dochter

8.    M. Jager en dochter

9.    R. Musch

10. R. Musch

De eerste aangewezen duif op plaats 6, van S. Renken

Johan Kiewiet, goud op J35 Venlo

Dan de junioren, de jonge duiven die alle vluchten hebben gehad. Inmiddels twee keer zijn ingemand op donderdag.. Jonge duiven met al aardig wat ervaring. En dat is ook goed terug te zien in de uitslag. De eerste duiven maken gemiddeld aanzienlijk meer snelheid dan de natour duiven. De 10e natour duif heeft de zelfde snelheid als de 41e jonge duif, dat zegt genoeg toch!

Winnaar bij de junioren is Johan Kiewiet, alweer de 3e gouden plak die Johan binnen haalt met zijn jonge garde. Gezien de concurrentie is dat een topprestatie. Eén keer je duiven motiveren om als snelste te vliegen is al moeilijk laat staan dat het je drie keer lukt. Met nog één vlucht te gaan kan ik me voorstellen dat de spanning voor een vroege duif met de dag stijgt. De kans op een vroege duif is reëel aanwezig, vooral ook omdat de duiven van Johan zich erg prettig voelen als ze afstanden moeten vliegen van 500 KM of meer.

Johan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht VENLO (Jong),

1.    J. Kiewiet

2.    Gebr. Smit

3.    B. Oosten

4.    J. Kiewiet

5.    Koos Buiter

6.    Gebr. Smit

7.    F. Smit

8.    F. Smit

9.    S. Renken

10. S. Renken

De eerste aangewezen duif op plaats 5, van de Koos Buiter

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

Venlo en Arlon 29-8-2020

Harm Jansema, de winnaar van Venlo N35

Op het programma twee vluchten, een hele en een halve.. Oftewel een vlucht van ongeveer 400 KM en een vlucht van ongeveer 200 KM. De natour duiven moesten de weg naar huis vliegen vanuit Venlo en de jonge duiven hetzelfde vanuit Arlon.

De deelname op de natour was aanzienlijk minder dan vorige week, of er nog wat duiven achter zijn gebleven of dat het weer roet in de deelname gooide!? Jammer is het wel. Voor wat betreft de deelname van de junioren, dit is nagenoeg gelijk gebleven.

Het weer is de hele week “ het gesprek van de dag” geweest. De voorspellingen waren niet best, het zou wel eens bar en boos kunnen worden. Weersvoorspelling is een vrouwelijk werkwoord, dus erg veranderlijk..🙂 In dit geval gelukkig! Achteraf was het prima vliegweer voor de duiven, de wind op de staart en nauwelijks een drup regen. Het bijzondere jaar 2020 loopt voor wat betreft het duivenseizoen naar het einde, nog een aantal vluchten te gaan. Voor de ene duif een uitdaging en voor de ander makkie, vooral op de natour is het meten met twee maten. Misschien zelfs wel met vier of vijf maten, ook dat is duivensport.

 

De vlucht vanuit Venlo, ruim 200 KM en gelost om 8:15 uur. Er gingen van onze vereniging 486 duiven de lucht in, met als opdracht zo snel mogelijk naar Oldambt. Dat de ene duif het beter begrijpt dan de ander is wel duidelijk, maar gezien de snelheden en de verschillen zijn er heel wat duiven die het spelletje goed door hebben.

De 20-272 van Harm Jansema begreep de opdracht het best, met een snelheid van 1793 meter per minuut bezorgde deze junior voor de tweede week op rij dat het goud naar Harm ging. Knappe prestatie! Harm had aanzienlijk minder duiven ingezet, uitgezocht in verband met het slechte weer (voorspelling). Met plaats 1 en 4 moeten we toch toegeven dat Harm wel weet welke duiven hij moet inzetten, klasse Harm!

Harm, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

De top 10 van de vlucht VENLO

1.    H. Jansema

2.    M. Jager en dochter

3.    Gebr. Smit

4.    H. Jansema

5.    M. Jager en dochter

6.    M. Jager en dochter

7.    M. Jager en dochter

8.    R. Musch

9.    S. Renken

10. S. Renken

De eerste aangewezen duif op plaats 2, van M. Jager en dochter

Gebr. Smit, proost op de overwinning!

Om 7:35 mochten de junioren vanuit Arlon beginnen aan de wedstrijd. Over een afstand van gemiddeld 400 KM, samen gelost met afdeling 11. Een mooie lossing waar duidelijk de betere duiven naar voren komen, voor mee-vliegers en domoren is geen plek op de uitslag. De 42 prijsduiven vanuit de 167 gezette duiven vielen goed, in ruim 20 minuten waren de punten verdeeld. Na twee nachten mand is het voor de jonge duiven toch een prestatie.

Op dit moment hebben we de beste jonge duiven speler van het rayon binnen onze club, onaangewezen en aangewezen.. en duifkampioen de nummer één van Rayon 4. Ook nu bewijst de 20-144 van de Gebr. Smit dat ze terecht boven aan staan. Deze junior weet als eerste te finishen en brengt het goud naar Winschoten. Met 4 duiven bij de eerste 10 heb ik niets te veel gezegd!  

Hilbrand, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

De top 10 van de vlucht ARLON,

1.    Gebr. Smit

2.    F. Smit

3.    Gebr. Smit

4.    J. Kiewiet

5.    F. Smit

6.    J. Kiewiet

7.    Gebr. Smit

8.    Gebr. Smit

9.    J. Kiewiet

10. J. Kiewiet

De eerste aangewezen duif op plaats 8, van de Gebr. Smit.

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

Kalkar en Burdinne 22-8-2020

Harm Jansema 1 en 2 op Kalkar!

Voor een groot aantal leden was afgelopen zaterdag weer een begin, gelukkig konden de duiven weer mee! Veel animo bij de start van de natour.. 25 leden brachten maar liefst 619 duiven naar het lokaal. Tel daar de 191 duiven van Burdinne bij op en dan kom je op het mooie aantal van 810 duiven. Totaal hebben 26 liefhebbers ingezet afgelopen zaterdag!

Zaterdagochtend konden de duiven lekker vroeg aan de terugreis beginnen, de enkeltjes naar Oldambt waren respectievelijk 320 KM en 163 KM. Strak voor de wind richting de hokken.. De eerste duiven melden zich met een snelheid boven de 1700 meter per minuut, gemiddeld dus net iets sneller dan 100 KM/UUR.

De eerste aankomsten waren op de natour, de duiven uit het Duitse Kalkar vielen om iets na half tien. Net onder het koffie drinken zeg maar ;-) De155 prijsduiven hadden ongeveer 23 minuten nodig om de volgorde op de uitslag te bepalen. Lekker snel vluchtje dus!

De winnaar van deze eerste natourvlucht is H. Jansema! Harm pakt de 1e en de 2e plek, en dat van meer dan 600 duiven.. Weer een puike prestatie, de vakantie heeft hem goed gedaan ;-). Harm heeft zijn jonge duiven goed voorbereid want met 25 duiven op papier is het natuurlijk geen toeval.

Harm, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

De top 10 van de vlucht KALKAR

1.    H. Jansema

2.    H. Jansema

3.    M. Jager en dochter

4.    S. Renken

5.    S. Renken

6.    S. Renken

7.    B. Kuiper

8.    M. Jager en dochter

9.    M. Jager en dochter

10. S. Renken

De eerste aangewezen duif op plaats 15, van M. Jager en dochter

 

Johan Kiewiet, 1e van J34 Burdinne

De junioren maakten gemiddeld een hogere snelheid, vanuit het Belgische Burdinne vielen de eerste duiven zo rond kwar voor elf.. en in 12 minuten waren de 48 prijsduiven weer thuis! Ook dit was een snelle vlucht..

Winnaar van deze vlucht is geworden Johan Kiewiet, voor de tweede keer pakt Johan het goud bij de junioren. In het rayon tekent Johan voor een mooie 4e plek, Niet verkeerd! De junioren zijn goed op dreef en doen in het rayon mee voor het kampioenschap!

Johan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

De top 10 van de vlucht BURDINNE,

1.    J. Kiewiet

2.    Koos Buiter

3.    B. Oosten

4.    B. Oosten

5.    Gebr. Smit

6.    Gebr. Smit

7.    J. Kiewiet

8.    Gebr. Smit

9.    J. Kiewiet

10. J. Kiewiet

Er zijn op deze vlucht geen aangewezen duiven geklokt!

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

Tongeren en Chateaudun 15-8-2020

Inderdaad.. verstand van duiven! Hilbrand Smit 2x goud

Zaterdagavond om 22:00 uur met de klok naar het lokaal!? Dat is lang geleden.. en nog langer is het geleden dat we het aantal prijsduiven moeten tellen. En als dan ook nog blijkt dat er nog niet voldoende duiven zijn voor de prijzen 1:4, dan weet je dat het een hele zware en vervelende vlucht is geweest. Voor zowel de duiven als de liefhebbers.

Het heeft allemaal niets met duivensport te maken maar op de een of andere manier krijgen we af en toe zo’n vlucht te verwerken. We zeggen altijd dat je ongeveer een week na zo’n vlucht de balans moet opmaken, pas dan kun je spreken van een ramp of een vlucht met traag verloop.

Gelukkig waren zaterdag bij duisternis de meeste jongen wel weer thuis, en was de rest grotendeels zondagochtend weer veilig terug. Ook de junioren krijgen het allemaal niet cadeau, hopen dat we aan het eind van het seizoen nog voldoende kanshebbers hebben voor het komende jaar.

 

De jonge duiven moesten ongeveer 285 KM afleggen om weer thuis te komen, de plaats van vertrek was Tongeren. Na een weekje verplichte rust zijn er 230 jongen ingezet door 10 deelnemers. Het startschot klonk om 12:15 uur.

De fondduiven mochten de laatste kilometerkraker afwerken vanaf Chateaudun, een kleine 700 Km enkele reis Oldambt. Hier kunnen alleen duiven op ingezet worden die afstand geschikt zijn, gezond zijn en ook nog de juiste dosis motivatie hebben. Al met al een hele opgave voor de 64 duiven die het vertrouwen kregen. 5 deelnemers die een lange zaterdag bij de hokken hebben staan wachten, respect heren!

 

Ik schreef het vorige week al, ook vluchten die niet helemaal lekker verlopen hebben een winnaar. En dit weekend kunnen we spreken over een dubbelslag, en dan heb je dus gewoon goeie duiven! De gebroeders Smit draaien bij zowel de jongen als de ouden de vroegste duif. J33 Tongeren en E33 Chateaudun gaan de gouden plakken naar de st. Vitusholt.

Hilbrand, van harte gefeliciteerd met deze overwinningen.

De top 10 van de vlucht TONGEREN

1.    Gebr. Smit

2.    J. Kiewiet

3.    J. Kiewiet

4.    J. Kiewiet

5.    J. Kiewiet

6.    J. Kiewiet

7.    J. Kiewiet

8.    B. Oosten

9.    Koos Buiter

10. Koos Buiter

De eerste aangewezen duif op plaats 3, van Johan Kiewiet.

De top 10 van de vlucht CHATEAUDUN,

1.    Gebr. Smit

2.    F. Smit

3.    J. Kiewiet

4.    F. Smit

5.    F. Smit

6.    F. Smit

7.    F. Smit

8.    J. Kiewiet

9.    J. Kiewiet

10. J. Kiewiet

De eerste aangewezen duif op plaats 2, van Fred Smit

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

Blanckenheim 7-8-2020

S. Renken, winnaar van de laatste midfond-vlucht Blanckenheim

Het was een week van wikken en wegen, bij de verantwoordelijke mensen en bij de liefhebbers zelf. De grote vraag was of er op een dier en mensvriendelijke manier een vlucht gehouden kon worden. Temperaturen rond en boven de 30 graden en wind dreigend uit de Oosthoek.. De jongen afgelast, een goed besluit! De midfondvlucht mocht doorgaan van het NPO mits één nacht mand. Besloten is om de oude duiven op donderdag in te zetten en vrijdagochtend vroeg te lossen.

En dan de vraag, wat is vroeg lossen? Als we zelf onze duiven trainen dan lossen we vroeg, en dat is dan rond de klok van 6:00 uur. Van het IWB mag er nooit eerder gelost worden dan één uur na zonsopgang, dat is begin augustus dus lossen vanaf 7:15 uur. Dan komt het gevaarlijke en onzichtbare spook “inversie” nog ten sprake, het advies van het IWB is lossen tussen 8:30 uur en 10:30 uur. Moet je voorstellen.. lossen om 10:30 uur!? Dan is het al bijna 30 graden.

Er wordt veel gezegd en geschreven over het IWB, maar alle afdelingen moeten het advies volgen van deze instantie. We zijn zelfregulerend en worden voorzien van adviezen.

Maar goed, dan de vlucht Blanckenheim. Wat er allemaal gebeurt is weet natuurlijk niemand maar onze duiven zijn massaal gaan zitten, en dat al voordat ze de provincie binnen waren. Dat is de logische verklaring nadat de duiven uren later terug op de hokken kwamen en in prima conditie waren. En gelukkig maar, zo zijn ook de meeste duiven goed nagekomen.

  

Ook bij een vlucht met een zeer traag verloop is er een winnaar, een duif die ondanks alles toch doorgaat en de kortste en snelste weg naar huis neemt. Een prestatie, petje af voor deze duif (ven). Van de 135 gezette duiven door 13 liefhebbers, was het de eerst getekende duif van Siepko Renken die als eerste aan tikte. De eerste aangewezen duif, geen geluks-duif dus. Siepko heeft een goed seizoen, zeer constant en met regelmaat een vroege duif. Inzet wordt beloont zullen we maar zeggen, en inzet voor de sport heeft Siepko. Winnaars mentaliteit!

Over het verdere verloop van de vlucht gaan we het verder maar niet hebben.

Meneer Renken, van harte gefeliciteerd met deze overwinning

De top 10 van de vlucht BLANCKENHEIM,

1.    S. Renken

2.    F. Smit

3.    F. Smit

4.    R. Musch

5.    J. Kiewiet

6.    J. Kiewiet

7.    S. Renken

8.    S. Renken

9.    Gebr. Smit

10. Gebr. Smit

De eerste aangewezen duif op plaats 1, van S. Renken

 

 

 

Fay Aux en Sittard

Johan Kiewiet, goud op J31 en E31!

“ Ouderwets gezellig”, dat was het donderdag, vrijdag en zaterdag in het gebouw! Uiteraard op de Corona veilige manier.. Hopen dat we daar snel afscheid van kunnen nemen, we hebben genoeg corona gedoe gehad.

Ondanks de voorspelde hitte en de daarbij behorende protocol stonden er twee vluchten op het programma, J31 Sittard en E31 Issoudun. De laatste is gewijzigd in Orleans, pak ‘m beet 100 KM korter. De fondvlucht is de enige Nationale/ sectorale vlucht voor de oude duiven dit seizoen.

Beide lossingen lieten nogal op zich wachten, helaas! Met deze warme omstandigheden is een vroege lossing zeer wenselijk. Maar goed, het welzijn van onze duiven is het belangrijkste en laten we er van uitgaan dat daar aan gedacht is. Met twee vluchten is het dus de hele zaterdag op wacht staan, en maar hopen dat er een vroege valt..

 

Die vroege duiven die vielen, en wel voor beide vluchten bij de zelfde liefhebber. Met zoveel concurrentie is het een uitzonderlijke prestatie dat je op één dag twee keer de eerste pakt. Johan Kiewiet deed het!

Johan heeft zijn oude duiven het hele jaar al goed op de rit. De duiven worden week in week uit gespeeld, geen rust. En dat het goed uitpakt bewijst de uitslag, op de langste afstand van dit seizoen de eerste pakken. En het was geen geluk.. zeker niet. Johan zijn eerste duif was ook gelijk zijn eerst getekende, een twee jarige duivin!

Bij de junioren legt Johan beslag op de plaatsten 1, 2, 5 en 10! Met 21 in de punten kan hij terug kijken op een prima vlucht. Ik denk dat dit goede voortekenen zijn voor de komende vluchten.

Johan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning

E31 Orleans 103 duiven ingezet door 8 deelnemers en J31 Sittard 399 duiven ingezet door 15 deelnemers.

 

De top 10 van de vlucht SITTARD,

1.    J. Kiewiet

2.    J. Kiewiet

3.    Gebr. Smit

4.    Gebr. Smit

5.    J. Kiewiet

6.    Gebr. Smit

7.    F. Smit

8.    F. Smit

9.    Gebr. Smit

10. J. Kiewiet

De eerste aangewezen duif op plaats 16, van J. Kiewiet

 

 

De top 10 van de vlucht FAY AUX LOGES,

 

1.    J. Kiewiet 

2.    Gebr. Smit 

3.    Gebr. Smit

4.    F. Smit

5.    Jan Smit

6.    F. Smit

7.    F. Smit

8.    Gebr. Smit

9.    S. Renken

10. S. Renken

De eerste aangewezen duif op plaats 1, van J. Kiewiet

 

 

 

 

Arlon en Venlo

Winnaars Arlon en Venlo, M. Jager en dochter en Gebr. Smit (foto van vorig seizoen.. Covidproof dus)

“Ze willen ja niet..” “Ze vliegen alleen om de boom, en als ze moe zijn gaan ze in de boom zitten” “Biertje? Ja, aine mag ik ja hebnn” Zomaar een paar uitspraken van een groot kampioen!

Meinie de Wal, een vriend van ons allemaal. We gaan je missen!

 

****************************************************************************************************************

 

Twee vluchten op het programma deze week, (plus nog een overnachtvlucht).. de vierde midfond-vlucht en de eerste vlucht voor de jonge duiven die ook voor de punten telt. Donderdagavond is de wagen naar Arlon vertrokken en vrijdag naar Venlo, hemelsbreed in een rechte lijn voor de duiven ongeveer 400 KM en 208 KM. Voor de jongen is het best al een afstand.. vooral ook omdat de gehele afdeling in één keer lost.

We zijn goed geïnformeerd door de afdeling, de info gaf aan dat de weersverwachtingen voor zaterdag niet erg best waren. Het geluk zat ‘m een beetje aan de Oostkant, daar zijn de opklaringen en later op de dag pas de buien. Met een vroege lossing kunnen onze duiven dus voor de weersellende thuis zijn.

En gelukkig kwam het precies zo uit! Beide konvooien mochten om 7:00 uur al aan de reis terug naar Oldambt beginnen. Met een zwakke wind uit het Zuidwesten leek het (weer) geen lastige opgaaf te worden, maar goed, het gaat om jonge en onervaren dieren en dan is het al lastig genoeg. Voor de oude duiven zou het geen probleem mogen zijn. Die hadden alleen de hindernis, afdeling 10 en afdeling 11 gezamenlijk los, te nemen.

 

Voor de vlucht J30 vanuit Venlo zijn door 17 liefhebbers 497 duiven ingezet, een mooi aantal.. maar hadden er best wat meer mogen zijn. Het mooie van de uitslag is dat alle liefhebbers duiven in de punten hebben! En daar doen we het voor. (één liefhebber heeft niet geklokt)

De junioren kwamen aan de snelheid van ongeveer 100 KM per uur, best hard voor zo’n klein diertje! De winnaar van deze eerste vlucht om de punten is geworden Gebroeders Smit. Een overwinning met grote overmacht.. het gehele podium was voor de junioren van Hilbrand. En met 18 van de 29 op papier is de percentage ook bijzonder goed. Dit is nog maar het begin, het zou wel eens een hele mooie jonge duiven seizoen kunnen worden voor Gebr. Smit.

Hilbrand, van harte gefeliciteerd met deze overwinning

De top 10 van de vlucht VENLO,

1.    Gebr. Smit

2.    Gebr. Smit

3.    Gebr. Smit

4.    Gebr. Smit

5.    H. Jansema

6.    F. Smit

7.    F. Smit

8.    H. Jansema

9.    Gebr. Smit

10. F. Smit

De eerste aangewezen duif op plaats 4, van Gebr. Smit

Voor de krachtmeting vanuit Arlon zijn donderdag 178 duiven ingezet van 14 liefhebbers! 11 liefhebbers klokken duiven in de punten, helaas dus niet iedereen.. Wel een groot compliment voor ons jeugdig lid Willem Espey, beginnend met zijn aangewezen duif klokt hij 3 duiven in de prijzen. Willem van harte!!

Gezien de snelheid van de jonge duiven moest er op tijd gepost worden voor de duiven uit Arlon. Er waren natuurlijk nogal wat jongen onderweg op het moment dat de midfond duiven thuis konden komen, menig liefhebber heeft zijn hartslag gevoeld op het moment dat er nog een verlate jong boven de hokken vloog..

De winnaar van de vierde midfond-vlucht is geworden M. Jager en dochter, ook deze vlucht is met grote overmacht gewonnen, goud, zilver en brons voor de hokken uit Heiligerlee. Het ging allemaal niet zo makkelijk dan vooraf gedacht, tussen de eerste en de tiende duif zit al bijna 100 meter per minuut verschil. Het aantal aangewezen duiven bevestigd het nog een keer..

De form in Heiligerlee is nog steeds prima, getuige deze overwinning!

Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning

De top 10 van de vlucht ARLON,

1.    M. Jager en dochter

2.    M. Jager en dochter

3.    M. Jager en dochter

4.    J. Kiewiet

5.    M. Jager en dochter

6.    J. Kiewiet

7.    J. Kiewiet

8.    F. Smit

9.    J. Kiewiet

10. R. Musch

De eerste aangewezen duif op plaats 3, van M. Jager en dochter

 

 

 

Sens en Duiven

17-070 van Johan Kiewiet goud op SENS.

Twee vluchten op het programma deze week, de tweede trainingsvlucht voor de jonge duiven en de tweede fondvlucht. En voor een enkeling ook nog de overnachtvlucht van uit st. Vincent. De junioren mochten vanuit Duiven hun kunsten vertonen en de oude duiven zijn donderdag richting Sens gegaan. Gemiddelde afstanden 150 KM en 615 KM.

Voor de oude duiven inmiddels de tiende vlucht van het seizoen, klinkt heel veel maar zonder de corona waren het er al een paar meer geweest. Dat we verder in de tijd zijn is wel te merken, in ieder geval aan de animo voor wat betreft de fondvlucht. Voor Sens zijn er donderdag 138 duiven ingezet door 9 liefhebbers, dat is toch al heel wat minder dan de eerste fondvlucht. Het spel van de jonge duiven is voor de een heel leuk en voor de ander noodzakelijk kwaad.. sommigen korven überhaupt niet in en wachten tot aan de natour. Voor de training vanuit Duiven waren 558 duiven gezet door 18 liefhebbers.

 

De omstandigheden waren zaterdagochtend prima, mooi duivenweer. In ieder geval zo leek het! Het is volgens mij toch niet helemaal goed geweest, als je (achteraf) in de gehele provincie het verloop hoort en ziet dat was het toch niet overal goed. Er waren zaterdagavond nog te veel duiven onderweg, helaas!

In Frankrijk was het weer wel prima en de fondduiven mochten al om 7:00 uur aan hun terugreis beginnen. Het beetje wind wat er was hadden ze op de staart en dat maakte het niet de moeilijkste opgave van dit seizoen. De jonkies mochten om 9:45 uur beginnen aan hun opgave, de weg terug naar huis vliegen.. en het liefst zo snel mogelijk. Volgende week beginnen we met de eerste wedvlucht en gaan we voor de punten, dan moeten ook alle duiven over de antenne en hebben we weer een uitslag.

 

De winnaar van de fondvlucht SENS is de 3-jarige duivin van Johan Kiewiet, deze duivin heeft dit seizoen al meerdere keren in de top gevlogen. Met een behoorlijke snelheid (1346 m/min) is deze duivin geconstateerd om 14:39 uur.. goed voor goud in de club en in de rayons 3 en 4 samen, goed voor de 11e . een knappe prestatie tegen 127 deelnemers en 1394 duiven. Met 9 duiven in de punten kan Johan terug kijken op een mooie vlucht met een super resultaat. (Ook de jonge duiven van Johan hebben het super goed gedaan, van de geklokte duiven waren de plaatsen goud, zilver en brons voor Johan)

Johan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

De top 10 van de vlucht SENS,

1.    J. Kiewiet

2.    F. Smit

3.    S. Renken

4.    H. Kiewiet

5.    S. Renken

6.    Jan Smit

7.    F. Smit

8.    F. Smit

9.    F. Smit

10.  F. Smit

De eerste aangewezen duif op plaats 1, van J. Kiewiet

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

 

Rethel, Enschede en Limoges

Harm Jansema goed op Rethel

Na een belabberd weekend voor wat betreft de weersomstandigheden en de daardoor uitgestelde lossingen, was het wikken en wegen welke duiven weer ingezet konden worden voor de derde midfondvlucht. Gelukkig is dat de keus van de liefhebber zelf!

Naast de midfond vlucht stonden er nog twee vluchten op het programma, de africhting van de junioren en de eerste overnachtvlucht van dit seizoen. De jonge duiven moesten de weg naar huis vinden vanuit Enschede en de overnacht duiven vanuit Limoges. Het verschil.. een kleine 800 KM!?

 

Voor de vluchten van 900 KM + heb je speciale duiven en engelen geduld nodig. Binnen onze club hebben we een aantal liefhebbers die deze duiven bezitten, echte klasbakken op deze afstanden. De uitblinker van de vlucht Limoges was met stip Simon Huisman. Simon pakt van de vier ingekorfde duiven maar liefst drie in de prijzen, tegen 1215 duiven van de afdeling is het 26e, 53e en 91e. In één woord, KLASSE.

De training van de jonge duiven ging best wel wat troefjes, bij de een kwamen ze wat beter dan bij de ander. De buien van zaterdag maakten het er niet makkelijk op voor de jongen. Het was een goed leermoment en we kunnen alleen maar hopen dat de meeste duiven de weg naar huis terug hebben kunnen vinden.

 

De derde midfondvlucht kwam vanuit Rethel, met gemiddeld 445 KM aan de bovengrens voor de categorie midfond. De duiven moesten op donderdag in-gemand worden, enerzijds om fatsoenlijk op de losplaats te komen en anderzijds doordat de jongen duiven op vrijdag moesten worden ingezet. De duiven zijn prima in-gemand en op tijd richting Frankrijk vertrokken. Zaterdag was het goed weer op de losplaats en op de vlieglijn, de lossing was al om 7:30 uur.

Met een mooie snelheid konden de duiven de terugreis afleggen en de duif die uiteindelijk de snelste was viel om 13:01 uur op de klep van Harm Jansema. De tweejarige doffer was daarmee de snelste van onze club en in het rayon goed voor een mooie derde plaats! Tegen 864 duiven is dat een klasse prestatie.

Harm, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

De top 10 van de vlucht Deurne,

1.    H. Jansema

2.    J. Kiewiet

3.    M. jager en dochter

4.    Jan Smit

5.    S. Renken

6.    M. Jager en dochter

7.    S. Renken

8.    F. Smit

9.    F. Smit

10.  S. Renken

De eerste aangewezen duif op plaats 7, van S. Renken

 

 

 

De winnaar van de laatste Vitesse vlucht Deurne, prachtige doffer van Janske Jansen

Deurne en Troyes

Fred Smit, winnaar Troyes!

Over de omstandigheden kunnen we kort zijn, die waren ronduit slecht! Over het verloop van de vluchten.. die waren verder prima. We mogen niet klagen en blij zijn dat we vliegen.. maar we zijn wel een beetje mooi weer vliegers toch ;-)

Twee vluchten stonden er op het programma, de laatste Vitesse vlucht en de eerste fond vlucht. Op beide vluchten was de animo prima, voor de Vitesse hebben 19 liefhebbers totaal 204 duiven in-gemand en voor de fond zijn 178 duiven ingezet door 15 liefhebbers. En vooral de deelname op de fond was in één woord super!

 

Wat opviel in de uitslagen deze week, Vitesse; De eerste duif van de uitslag is in de afdeling ook een vroege duif! Er zijn slechts 16 jaarlingen geklokt in de prijzen, en dat terwijl de meest ingezette duiven jaarlingen zijn. Er zijn 13 aangewezen duiven geklokt, dit hadden er 38 kunnen zijn. En het mooiste van deze uitslag, 18 van de 19 liefhebbers in de prijzen!

Fond; ook is de eerste fond duif in onze uitslag een vroege in de afdeling! In de uitslag is precies de helft doffer en de helft duivin, terwijl er aanzienlijk wat meer duivinnen zijn ingezet. Er zijn maar 6 aangewezen duiven geklokt, dit hadden er 30 kunnen zijn. Bijna de helft van de prijsduiven is jaarling.. Van de 15 deelnemers zien we 9 terug op de uitslag.

Als je beide uitslagen naast elkaar legt kun je toch duidelijk zien dat 4 dagen in de mand/ auto zo zijn gevolgen heeft. Voor de meeste duiven is het net iets te veel van het goede, en dat ligt niet aan de duiven maar aan de omstandigheden.

 

De winnaars deze week zijn Janske Jansen op de Vitesse en Fred Smit op de Fond. Beide mannen hebben een fantastische vroege duif geklokt, echt klasse! Dat beide mannen de duiven in form hebben mag ook duidelijk zijn. Bij Janske zien we iedere week de prestaties beter worden en de plek op de uitslag steeds hoger. Fred heeft dat seizoen al een paar mooie uitslagen gemaakt en gaat nu gewoon verder op de fond waar hij vorig seizoen is gestopt.. met eerste prijzen winnen.

Janske en Fred, van harte gefeliciteerd met deze overwinningen.

 

De top 10 van de vlucht Deurne,

1.    J. Jansen

2.    M. Jager en dochter

3.    M. jager en dochter

4.    R. Musch

5.    H. Jansema

6.    M. Jager en dochter

7.    S. Renken

8.    H. Jansema

9.    S. Renken

10.  J. Jansen

De eerste aangewezen duif op plaats 2, van M. Jager en dochter

Ook felicitaties voor W. Espey, hij pakt zijn eerste prijs van het seizoen en dat is meer dan een felicitatie waard.

 

De top 10 van de vlucht Troyes,

1.  F. Smit

2.  S. Renken

3.  S. Renken

4.  J. Kiewiet

5.  Gebr. Smit

6.  Jan Smit

7.  J. Kiewiet

8.  S. Renken

9.  J. Kiewiet

10.  J. Kiewiet

De eerste aangewezen duif op plaats 1, van Fred Smit

Allen gefeliciteerd met deze prestatie.

 

 

 

Chimay 28-6-2020

Johan Kiewiet, Winnaar Chimay 28-6-2020

Op zaterdag in manden voor een vlucht op zondag.. net als vroeger, maar dan anders. Een juiste beslissing, je mag niet gokken met onze duiven. Als de kans op lossen te klein is mag je het risico niet nemen.

Maar goed, voor ons liefhebbers was het wel even schakelen. Een dag langer voeren.. voor de ene duif goed en voor de andere heel goed. De deelname was wel aanzienlijk minder deze week, maar liefst 95 duiven minder dan de afgelopen week. Zal deels ook komen doordat de fond er aan komt.

De tweede midfond vlucht werd gewijzigd in Chimay, een zuidwestelijk gelegen losplaats op een kleine 400 KM van Oldambt. En enigszins gejaagd door de wind kwamen de duiven goed naar huis, niet al te lastig deze keer.

 

We hebben de uitslag gezien en wat ons deze week opvalt is:

4 liefhebbers bij de eerste 20 prijsduiven, dat waren vorige week 9 liefhebbers. De meeste prijsduiven maken een snelheid tussen de 1640 meter en 1650 meter per minuut. Van de 93 prijsduiven waren er 26 jaarling, dus 67 oudere duiven. (toch ervaring met zulke snelle vluchten?) er zijn 12 aangewezen duiven geklokt, dat hadden er 40 kunnen zijn. Opvallend hierin is dat Japie Feikens 2 prijsduiven klokt, zijn 1e en 2e aangewezen met een verschil van 11 seconden. Hoezo verstand van duiven! En tot slot de oudste duif in de punten in van Roelie Musch, de 6 jarige doffer vinden we op plaats 85.

Boven aan de uitslag, op plaats nummer één staat de duif 18-4725947 van Johan Kiewiet. Deze duivin pakt het goud in onze vereniging, een mooie prestatie.. vooral ook omdat ze ook bij de eersten in het rayon is geëindigd. Johan pakt week in week uit een hoog prijspercentage, betekend dat het met de form wel goed zit. En dan nu de eerste! Komt op een mooi moment, een week voor de fond.. op de fond wil Johan vast en zeker pieken, de voortekenen zijn prima!

Johan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

De top 10 van de vlucht Chimay,

1.    J. Kiewiet

2.    M. Jager en dochter

3.    M. jager en dochter

4.    J. Kiewiet

5.    S. Renken

6.    M. Jager en dochter

7.    J. Jansen

8.    J. Kiewiet

9.    J. Kiewiet

10. S. Renken

De eerste aangewezen duif op plaats 8, van Johan Kiewiet

Allen gefeliciteerd met deze prestatie.

 

 

 

Arlon 20-6-2020

Siepko Renken, winnaar Arlon. (foto van voor de Coronatijd)

De eerste midfond is een feit! Afgelopen zaterdag hebben onze duiven de eerste midfond-vlucht van het jaar afgewerkt. De reis ging met de auto naar het Belgische Arlon en op de vleugels weer terug naar Oldambt. In een rechte streep moesten de duiven gemiddeld 398 KM afleggen, een prima afstand voor de midfond.

Vrijdagavond in-manden gaat nog steeds prima, de planning wordt keurig afgewerkt en ondanks dat de auto (op papier nu ook) een half uur eerder is, en ondanks dat we een aanhanger bijladen, gaat het allemaal lekker snel. Vrijdagavond om 21:15 uur hebben we onze duiven uitgezwaaid en het licht van het inkorflokaal uitgedaan.

De omstandigheden waren zaterdag prima, echt duivenweer! Nog steeds redelijk voor de wind maar toch.. Echt duivenweer heeft heel veel voordelen en toch ook wel wat nadelen, die nadelen zie je erg duidelijk in de uitslag terug. Van de 23 liefhebbers die hebben in-gemand zien we 6 liefhebbers niet terug in de uitslag. Liefhebbers die de duiven wat meer in form hebben pakken gemiddeld meer prijzen op de uitslag. Wat me nog meer opviel in de uitslag:

De eerste plek is voor doffer 18-232 van Siepko Renken, deze doffer was op de vlucht Soest ook zijn eerste duif.. toen 5e in de uitslag. Er zijn 14 aangewezen duiven geklokt (dit hadden er 46 kunnen zijn). Ondanks het mooie vlieg weer is de verhouding jaarlingen / oude duiven niet evenredig, 44 jaarlingen en 73 oude duiven in de uitslag. De meeste prijsduiven zijn gevallen tussen 1260 en 1270 meter per minuut, 20 prijsduiven met minder dan 10 meter verschil.

 

De winnaar van onze club op de vlucht Arlon, 23 deelnemers met 467 gezette duiven.. Met 1 meter per minuut voorsprong op nummer 2, goud voor Siepko Renken! Dat de duiven van Siepko in goede doen zijn is van het begin aan al duidelijk. Inclusief de eerste (oefen) vluchten is het nu voor de derde keer dat Siepko als eerste wordt afgevlagd. We weten dat de duivensport zeer fanatiek wordt bedreven aan de Blijhamsterweg, met jeugdige enthousiasme is de drang naar presteren erg groot. En dat is terug te zien in de uitslagen, bewonderingswaardig dat er week in week uit zo goed gepresteerd wordt door de duiven van Siepko.

Dit zal niet de laatste hoofdprijs van dit seizoen zijn..

Meneer Renken, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

De top 10 van de vlucht Arlon,

1.    S. Renken

2.    Gebr. Smit

3.    S. Renken

4.    Gebr. Smit

5.    M. Jager en dochter

6.    H. Jansema

7.    J. Jansen

8.    Jan Smit

9.    S. Renken

10. F. Smit

De eerste aangewezen duif op plaats 3, van Siepko Renken

Allen gefeliciteerd met deze prestatie.

 

 

 

Blanckenheim 13-6-2020

Deze prachtige jaarling doffer pakt het goud voor Fred Smit op Blanckenheim

De duiven mochten voor de vijfde keer “op de wagen”, de reis ging deze keer naar het Duitse Blanckenheim. Recht onder de afdeling met een gemiddelde afstand net iets boven de 300 KM. Dit is de laatste vlucht voor wat betreft de Duitsland pilot, de mannen die in de werkgroep zitten kunnen nu de juiste gegevens uit de verkregen info halen. Het is jammer dat we niet veel contact hebben met elkaar, zo weet je eigenlijk niet wat een ander vind van deze vlieglijnverandering.

Het gaat natuurlijk niet om het gevoel maar het gaat om de harde feiten. Vluchtverloop op basis van een aantal essentiële zaken zoals wind, aantallen duiven in concours, ligplaats enz. enz.. Als ik even simpel kijk naar de aantallen die wekelijks zijn in-gemand in onze club, dan mogen we constateren dat er niet veel verliezen zijn geweest. En dat is toch wel een belangrijk punt.

 

De vlucht van afgelopen zaterdag was op voorhand al geen gemakkelijke! De hele week was het al duidelijk dat de weersomstandigheden niet super zouden zijn. In de late middag veel regen en zelfs onweer, aldus de voorspellingen. Achteraf hebben we dat gelukkig allemaal niet gehad.. Maar mooi duivenweer was het zeker niet. Als je de afdelingsuitslag bekijkt dan was het net of er bij Staphorst een grote muur was opgetrokken, vanaf daar waren de snelheden ruim 100 meter per minuut lager. De duiven moesten werken, het ging allemaal niet vanzelf deze keer. Is ook goed te zien in de uitslag, tussen nummer 1 en nummer laatst in de uitslag zit meer dan 200 meter verschil. Wat nog meer opviel in de uitslag..

15 aangewezen duiven van 12 verschillende liefhebbers (dit hadden 48 aangewezen duiven kunnen zijn.) Bij de eerste 50 aangekomen duiven waren 31 mannen en 19 vrouwen.. de oudste duif is 6 jaar en vinden we op plaats 15 in de uitslag. De klok heeft totaal 42 minuten opengestaan voor 128 prijsduiven, gemiddeld dus 3 prijsduiven per minuut gevallen.

 

De winnaar van onze club op de vlucht Blanckenheim, 24 deelnemers met 512 gezette duiven.. Met 10 meter per minuut voorsprong op nummer 2, goud voor Fred Smit!

Na een wat voorzichtige start was dit de tweede vlucht op rij dat Fred flink uitpakt, de forme is duidelijk gegroeid tot podiumniveau. We weten dat de voorkeur uitgaat naar de dagfond, maar op de kortste afstanden staan de duiven van de kromme elle boog dus ook hun mannetje. Fred zet een puike uitslag neer, met niet alleen het goud maar ook 3 bij de eerste 10 en 12 van de 21 gezette duiven in de punten. Chapeau Fred, erg goed gedaan!

Zag trouwens in het spoor der kampioenen dat Fred bij de beste 10 grootmeesters stond van de vlucht Sittard, en dat van de gehele afdeling. Ik bedoel maar..

Fred, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

De top 10 van de vlucht Blanckenheim,

1.    Fred Smit

2.    M. Jager en dochter

3.    S. Renken

4.    S. Renken

5.    Gebr. Smit

6.    F. Smit

7.    F. Smit

8.    J. Kiewiet

9.    M. Jager en dochter

10. J. Feikens

De eerste aangewezen duif op plaats 13, van Koos Buiter

Allen gefeliciteerd met deze prestatie.

 

 

 

Sittard 6-6-2020

De NL18-1383174 van Jan Smit, goud op Sittard

Voor de vierde keer in de mand en voor de eerste keer dat we het een wedvlucht mogen noemen, gelukkig! We komen steeds dichterbij het “normaal”, het went allemaal heel snel maar de gezelligheid wordt toch wel het meest gemist!

Zowel het inkorven als het afslaan loopt van een leien dakje, we ondervinden geen problemen. Het werken met een tijdschema loopt prima, de inkorver en de toezichthouder zijn tevreden. Aan het eind van de avond zijn we met een extra man om de manden in de auto te zetten.. We halen ook een aanhanger leeg en zetten die manden ook over in de grote wagen. Het is even werk maar het gaat allemaal prima.

De reis ging deze keer niet naar Duitsland maar naar Sittard. De uitwijk was nodig om op een verantwoorde manier te kunnen lossen, de berichten voor Duitsland waren bijzonder slecht. En achteraf gezien toch zeker de juiste beslissing! De lossing was al om 6:50 uur, en met de wind op de staart zitten we op tijd aan de koffie.

 

Wat mij opviel aan de uitslag: Het verschil tussen de eerste en de tweede duif is maar liefst 58 m/min. Dat is op de finish 8,1 KM verschil! Dat er maar 4 aangewezen duiven zich bij de eerste 50 plaatsten. Het was een opvallende doffer vlucht.. van de eerste 50 duiven zijn er 40 van het mannelijk geslacht, op de hele uitslag 34 duivinnen en 96 doffers in de prijzen. Er zijn 2 duiven van 2014 geklasseerd en totaal 53 jaarlingen en 77 meerjarige duiven. Zomaar een paar feiten van de uitslag.

 

De winnaar van de deze vlucht was ook echt de winnaar! Niet alleen van de Trouwe duif, maar ook van het rayon. En alsof dat nog niet genoeg was.. een overwinning van het gehele konvooi van afdeling 10! Een kleine 18.000 duiven achter de staart van deze super snelle duif.

Het gaat om de 18-174 van Jan Smit, deze duif gaat de boeken in.

In de club, tegen 518 duiven van 24 liefhebbers zien we Jan op 1 en op 2. Goud en zilver dus beide naar Finsterwolde. Jan had ze goed op dreef, met 10 prijzen mag je spreken van een mooie percentage.

Jan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

De top 10 van de vlucht Sittard,

1.    Jan Smit

2.    Jan Smit

3.    H, Jansema

4.    M. Jager en dochter

5.    S. Renken

6.    F. Smit

7.    J. Kiewiet

8.    J. Kiewiet

9.    F. Smit

10. F. Smit

De eerste aangewezen duif op plaats 10, van F. Smit.

Allen gefeliciteerd met deze prestatie.

 

 

 

SOEST 30-5-2020

De eerste 25 aankomsten van de vlucht SOEST

Het is net de belastingdienst.. mooier kunnen we het niet maken, makkelijker wel. Er komen steeds meer versoepelingen, hopen dat we de gezelligheid ook snel terug krijgen.

Eén afvaller deze week, de heer Koster heeft helaas geen duiven in-gemand voor de derde vlucht. Ik weet niet wat de reden is maar het is bijzonder jammer, hopen dat er toch nog een paar duifjes de mand in kunnen de volgende vlucht.

 

De reis ging naar het Duitse Soest, een prachtige locatie op aanbevelen van onze Duitse collega’s. De afstand van reismand naar antenne was gemiddeld 194 KM, in een rechte lijn welteverstaan. Met de wind die meest uit het Oosten waaide moest het wel een snelle vlucht worden. En met “snel” bedoel ik hoge snelheden, want met hoge snelheden is het verloop meestal niet zo snel. Vooral niet met een totale lossing van een kleine 20.000 duiven, dan is er veel spreiding.

Om 8:30 uur mocht de reis naar huis beginnen, onder mooie omstandigheden! Hopelijk geen oponthoud bij de Duitse grens, je weet het maar nooit J

Als je de uitslag een beetje goed leest dan valt het op dat deze week de eerste week is dat er voldoende aangewezen duiven zijn geklokt. Er zijn maar 7 jaarlingen geklokt bij de eerste 25 en de oudste prijsduif een hele knappe 2e wint! Zomaar een paar details..

 

De top 10 van de vlucht SOEST,

1.    M. Jager en dochter

2.    R. Principaal

3.    M. Jager en dochter

4.    M. Jager en dochter

5.    S. Renken

6.    M. jager en dochter

7.    H. Jansema

8.    D. Doedens

9.    Gebr. Smit

10. S. Renken

De eerste aangewezen duif op plaats 2, van R. Principaal

 

Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

 

 

 

TELGTE 23-5-2020

De 10 eerste aankomsten van de vlucht TELGTE

De tweede keer gaat het altijd wat makkelijker.. zo ook nu met het in-manden van de duiven. Het loopt gesmeerd! Tuurlijk moeten we ons een beetje aanpassen en tuurlijk zijn we anders gewent. Maar voor nu doen we allemaal ons best en dat gaat prima.

En dat we er allemaal zin in hebben is te merken, 27 liefhebbers hebben totaal 604 duiven ingezet. Een aantal invliegduiven maar ook dat is in deze gekke tijd toegestaan. Ondanks onze beperkingen met het in-manden ging het allemaal lekker vlot. Ook naar de liefhebbers toe een compliment, op hier en daar een kleinigheid na is het prima voor elkaar met de klok/ module.

 

De auto was mooi op tijd, en de aanhanger ook.. We moesten de aanhanger bij laden in de auto, dit is trouwens afgesproken en dus prima in orde. We hebben de auto nog even nagekeken en zelf ook maar de reis ingezet. (naar huis natuurlijk ;-))

 

We moesten even wachten maar om 12:30 uur mochten onze duiven beginnen aan de terugreis naar ons mooie Oldambt. De afstand in een rechte lijn is gemiddeld 140 KM. Met de wind schuin op de staart maakten de eerste duiven een behoorlijke snelheid. De duiven zijn goed gekomen, ondanks de straffe wind zijn er maar weinig achterblijvers gelukkig!

Dat onze vereniging het goed doet zien we terug in de uitslag van Rayon, maar liefst 31 duiven bij de eerste 100 aankomsten. Dat is dus 31%. Wat ook bijzonder mooi is dat er 7 verschillende liefhebbers bij de eerste 10 in de vereniging staan, mooie spreiding!

 

De top 10 van de vlucht TELGTE,

1.    S. Renken

2.    Gebr. Smit

3.    J.H. Kuiper

4.    Jan Smit

5.    Jan Smit

6.    J. Kiewiet

7.    Gebr. Smit

8.    H. Jansema

9.    J. Kiewiet

10. M. Jager en dochter

De eerste aangewezen duif op plaats 6, van J. Kiewiet

 

Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

 

 

Rheine 16-5-2020

De 10 eerste aankomsten op V20

5 weken later dan gepland was het dan eindelijk zover!!

Afgelopen vrijdag konden we in-manden voor de eerste vlucht van 2020, de kalender geeft dan vrijdag 15 mei aan.

Tijdens de algemene leden vergadering van 2018 is besloten dat we de Vitesse zouden gaan vliegen vanuit Oost en dan doordraaien naar Zuid totdat we weer op onze normale vlieglijn zitten. Door de perikelen eind 2018 in het afdelingsbestuur, bestuur opgestapt.. nieuw bestuur, is besloten om dit besluit in de koelkast te doen en een jaar uit te stellen. Maar 2020 is het dus zover en kunnen we de pilot vliegen vanuit de Oostlijn. En nu lijkt het er zelfs op dat we het hele jaar op de (Zuid) oost lijn moeten vliegen, als tenminste de grenzen van België en Frankrijk dicht blijven.

De reis ging naar Rheine, een kleine 105 KM gemiddeld voor Oldambt, een mooie afstand om mee te starten. Vrijdagavond inkorven volgens het protocol, wat een geregel en wat een aanpassingen. Tjonge en dat in de duivensport, haha! Maar het is ons gelukt, we hebben als vereniging laten zien dat we ons kunnen aanpassen. Petje af voor ons allemaal, goed gedaan samen.

 

Het was een mooie eerste vlucht zaterdag, het weer was prima en de losplaats was super. Alle ruimte voor de duiven om zich op een verantwoorde manier uit de vleugels te maken. Als we zo links en rechts horen zijn de meeste duiven weer thuis, (bijna) geen verliezen! We kunnen helaas geen wedstrijden organiseren, geen bloemetje voor de winnaar, geen rollade op het rad en ook geen tuutaaier van Simon. Jammer, jammer, jammer. Maar gelukkig komen er ook weer betere tijden, daar gaan we maar van uit.

Er is wel een aankomstlijst gemaakt en daarin zien we dat de duiven redelijk verspreid zijn gevallen, er weinig aangewezen duiven waren en dat 17 van de 19 liefhebbers op de lijst staan. Op de aankomstlijst van compuclub, rayon 4 zien we dat 0138 het podium domineert, goud, zilver en brons!

 

De top 10 van de vlucht Rheine,

1.    S. Renken

2.    H. Jansema

3.    S. Renken

4.    M. jager en dochter

5.    H. Jansem

6.    H. Jansema

7.    H. Jansema

8.    Jan Smit

9.    M. Jager en dochter

10. Gebr. Smit

De eerste aangewezen duif op plaats 28, van S. Renken

 

Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!