Arlon en Gennep, 13-7-2019

De bloemen voor Japie Feikens!

Niet vroeg maar ze zijn gelost op zaterdag! Tjonge het zit ons niet mee met het weer, het is al weken afzien voor de duiven.

Donderdag in-manden voor de midfond, het blijft wennen voor ons.. Maar goed, het team staat er, week in week uit. Goed werk mannen!   Er zijn voor de midfondvlucht vanuit Arlon 131 duiven bijeen gebracht door 11 liefhebbers. Het aantal valt misschien iets tegen maar we gaan er vanuit dat alleen de duiven mee zijn die er klaar voor waren. Maakt het wel een leuke wedstrijd.

Vrijdagavond mochten de junioren voor de derde keer de mand in, samen met de oude duiven naar Gennep. Voor de oude duiven was het een trainingsvlucht, telt nergens mee voor de punten. Totaal aantal duiven 184, waarvan 87 jonge en 97 oude duiven. Ook vrijdagavond liep de machine prima, de duiven zaten in no time in de manden. Nog een keer zwaaien en daar gaan ze!

 

Door het slechte weer kon er zaterdag pas om 12:00 uur gelost worden, met de vooruitzichten van vrijdag een goede keuze. Maar ook al was het de juiste keuze, het maakt het er voor de duiven niet makkelijker op. Tegen wind en hier en daar een bui, dan is iedere kilometer er één.

De jonge duiven moesten ongeveer 180 KM afleggen om terug thuis te komen, het blijft een lastige opgave.. Compliment dan ook voor de jonkies die als eerste thuis zijn. De nummer één en dag-kampioen van deze vlucht is onze bestuurlijke alleskunner Japie Feikens. Jaap zijn puber met nummer NL19-822 was met een snelheid van 1172 meter alle andere duiven te snel af. Er melden zich maar 6 duiven met een snelheid boven de 1100 meter, zegt wel iets over de zwaarte van deze vlucht. De beker en de bloemen gingen mee naar Heiligerlee,

Japie, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

 

De top 10 van de vlucht Gennep (jong)

1.      J. Feikens

2.      R. Principaal

3.      J. Kiewiet

4.      J. Kiewiet

5.      J. Kiewiet

6.      R. Principaal

7.      J. Feikens

8.      J. Kiewiet

9.      J. Kiewiet

10.  J. Kiewiet

Eerste aangewezen duif op plaats 3, van Johan Kiewiet.

 

 

Winnaar Arlon, M. Jager en dochter

De zesde midfond vlucht kwam vanuit Arlon, samen met de friezen kon de reis van zo’n 400 KM beginnen. Door de gezamenlijke lossing en het weer zullen er geen koppels duiven overvliegen en zal het ook niet snel gaan voor wat betreft de aankomsten.

Onze vereniging laat nogmaals zien hoe sterk we zijn, met 4 duiven bij de eerste 10 van het rayon en zelfs 2 bij de eerste 10 van de afdeling ( rayon 1 t/m 4), toch een prestatie van onze club!

Het goud van Arlon gaat ook naar Heiligerlee, de eerste duif wordt geklokt door M. Jager en dochter. Hun tweejarige duivin NL17-274 is verantwoordelijk voor de overwinning, het potje forme en energie is nog niet leeg. De kus van Janita is voor Marcel en de bloemen zijn voor Trea.

 

Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning

 

De top 10 van de vlucht Arlon 

 1. M. Jager en dochter
 2. R. Musch
 3. S. Renken
 4. S. Renken
 5. R. Musch
 6. H. Jansema
 7. B. Kuiper
 8. J. Kiewiet
 9. H. Jansema
 10. H. Jansema

Eerste aangewezen duif op plaats nummer 3, van S. Renken

 

 

 

Kalkar Oud en Jong, Lorris 7-7-2019

Johan Kiewiet, winnaar van de tweede jonge duivenvlucht vanuit Kalkar.

Uitgesteld naar zondag!

Je zag het natuurlijk wel een beetje aankomen.. slecht weer op zaterdag. En toch hoop je dan dat het een beetje meevalt, vooral voor de korte afstanden.   

Ook dit weekend weer drie vluchten voor de punten, en als je de overnachtvlucht van Chaors mee neemt, zelfs vier vluchten!? Hier valt veel over te zeggen. Niet nu, want dat helpt toch niets meer, het programma staat vast. Maar voor het komend seizoen (seizoenen..) moeten we wel de koppen bij elkaar steken en beslissen of we dit wel willen met elkaar.

Maar even terug naar de vluchten van afgelopen weekend. De reis van de fond-duiven ging naar het Franse Lorris, enkele reis Oldambt 670 KM. De jonge duiven en de Vitesse-duiven mochten de punten verdienen vanuit Duitse Kalkar, ongeveer 163 KM in een rechte lijn naar huis. Zoals gezegd zijn de vluchten uitgesteld en gingen zondag de kleppen open, de terugreis kon beginnen. Bij aanvang van de reis wisten we al wel dat het zwaar zou gaan worden, met name de onervaren jonge duiven. Maar ook de fond-duiven konden rekenen op minimaal 10 vlieguren, en dat valt niet mee hoor!

Dat de jonge duiven onervaren zijn kun je terug zien in de uitslagen, de eerste oude duif van Kalkar maakt bij 100 meter per minuut meer dan de eerste jonge duif. Sterker nog.. alle prijsduiven bij de oude duiven zijn geklokt voordat de eerste jonge duif valt, dat zegt genoeg.

Gelukkig zijn de meeste jonge duiven wel weer thuis, en dat is en blijft toch het belangrijkste!

Voor de vlucht J27 zijn 92 duiven ingezet van 5 liefhebbers, het zijn er niet veel maar dat maakt de winnende duif van deze vlucht er niet minder op.. de 19-4733101 van Johan Kiewiet wordt als eerste afgevlagd en wint daarmee ook de tweede vlucht der junioren voor Johan. Ook de tweede plek gaat naar Finsterwolde, knap werk.. ook omdat het een aangewezen duif is.

Johan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht Kalkar (jong)

1.      J. Kiewiet

2.      J. Kiewiet

3.      J. Feikens

4.      J. Feikens

5.      J. Feikens

6.      Koos Buiter

7.      J. Kiewiet

8.      J. Kiewiet

9.      J. Kiewiet

10.    J. Kiewiet

Eerste aangewezen duif op plaats 2, van Johan Kiewiet.

 

De oude duiven..

De winnaars van de vluchten Kalkar Vitesse en Lorris Fond, Hilbrand en Marcel

Voor de vlucht V27 zijn 191 duiven ingezet door 15 liefhebbers, inmiddels alweer de achtste Vitessevlucht van dit seizoen. In iets meer dan acht minuten waren de 48 prijzen verdeeld, tussen de eerste en de laatste prijsduif zit 90 meter per minuut verschil. Het is een snel vluchtje geworden.. De winnaars van deze vlucht, met overmacht, Marcel en Marit (M. Jager en dochter). Eén van hun vaandeldragers “Huts”, wint de eerste, gevolgd op één seconde door zijn zus. Met 6 duiven bij de eerste 10 mag de combinatie dik tevreden zijn.

Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning

De top 10 van de vlucht Kalkar (Vitesse) 

 1. M. Jager en dochter
 2. M. Jager en dochter
 3. M. Jager en dochter
 4. M. Jager en dochter
 5. H. Jansema
 6. S. Renken
 7. J.B. Gast
 8. J.B. Gast
 9. M. Jager en dochter
 10. M. Jager en dochter

Eerste aangewezen duif op plaats nummer 1, van M. Jager en dochter

 

 

 

Dan als laatste de grote mannen vlucht vanuit Lorris. Het was een ware slijtageslag voor onze duiven. Na drie nachten mand konden de duiven zondagochtend om 8:45 uur aan de terugreis beginnen. Een reis die onderscheid maakt tussen de mannen en de jongens, alleen duiven in goede conditie zullen ‘op tijd’  thuiskomen. Bij het uitlezen van de klokken was de stemming toch wel goed te noemen, er waren nog wel wat duiven onderweg maar gelukkig ook al heel wat weer thuis.  Winnaar van deze zware fond-vlucht vanuit Lorris, Gebroeders Smit. Wat een klasse prestatie van de tweejarige doffer NL17-1569420, niet voor niets de lijstaanvoerder bij de dag-fond duifkampioenen. In de afdeling rayon 1 – 4 is deze prestatie goed voor een mooie 4e plek, teletekst!  Een warm applaus voor Hilbrand, een bos bloemen en een glimlach!

Hilbrand, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht Lorris

1.      Gebr. Smit

2.      J. Kiewiet

3.      F. Smit

4.      M. Jager en dochter

5.      J. Kiewiet

6.      Gebr. Smit

7.      F. Smit

8.      F. Smit

9.      J. Kiewiet

10.    J. Kiewiet

Eerste aangewezen duif op plaats 1, van Gebr. Smit.

 

 

 

Arlon 29-6-2019

Harm Jansema, winnaar van het goud, zilver en brons op Arlon.

Tropische omstandigheden!

 

De meningen zijn altijd een beetje verdeeld en je kunt alles bediscussiëren, ieder heeft zijn eigen mening.. en dat moeten we respecteren. Maar het afgelasten van de jonge duivenvlucht (J26 Gennep) was de enige juiste keus, punt!

 

Voor wat betreft de oude duiven, op vrijdagavond in-manden, 400 KM en op tijd los. Ondanks dat de voorspellingen zeer slecht zijn voor onze duiven, is het met de genomen maatregelen goed te doen. Maar dat is op voorhand, we zullen met het verwerken van de klokken pas echt weten hoe zwaar het is geweest.

 

Uiteindelijk waren er 14 liefhebbers die de duiven goed genoeg hebben bevonden om ze in te zetten voor deze vijfde midfond-vlucht, totaal zijn er 186 duiven ingezet voor Arlon. 

 

Zaterdagochtend konden de kleppen om 7:30 uur los en mochten de duiven beginnen aan hun terugreis. Het grootste gedeelte van de reis dus onder vrij normale omstandigheden. De wind was zwak uit het Zuid Oosten en de temperaturen zouden tot het middaguur oplopen naar 25C, en aan het eind van de middag max 30C. 

De winnaar van deze, onder tropische omstandigheden gehouden, vlucht vanuit Arlon is Harm Jansema. En wat voor winnaar!? Overtuigend op de drie hoogste treden, 1, 2 en 3. Niks geen toevalstreffer, niks geen geluk en niks geen “op het nippertje”.. Gewoon de absolute winnaar. Met een jaarling de eerste winnen en ook nog 45 meter per minuut los vliegen op nummer twee en drie. In het rayon is het net geen goud, maar een mooie tweede plek (teletekst!).

Harm, van harte gefeliciteerd met deze overwinning

 

De top 10 van de vlucht Arlon (M26)

 

 1. H. Jansema
 2. H. Jansema
 3. H. Jansema
 4. G. en J. Witteveen
 5. F. Smit
 6. J. Kiewiet
 7. R. Musch
 8. R. Musch
 9. F. Smit
 10. S. Renken

Eerste aangewezen duif op plaats nummer 3, van H. Jansema

 

 

Duiven Jong, Vitesse en Auxerre 22-6-2019

De NL 18-348 van M. Jager en dochter. De snelste van Duiven V25.

Voor de leden van onze club waren het drukke dagen.. voor maar liefst 4 vluchten moesten de duiven klaar gemaakt worden en voor 3 vluchten moesten de vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. Voor de Vitessen en de eerste jonge duiven vlucht ging de reis naar Duiven, gemiddeld 150 KM enkele reis Oldambt. De eendaagse fond ging naar Auxerre voor een trip naar huis van gemiddeld 645 KM en voor de echte krachtpatsers kon er ingezet worden voor Perigueux, 1000 KM + overnachting..

 

Alsof ze het al jaren deden.. Centrumleider en mannen inkorvers (onder toeziend oog van mevrouw Witteveen), chapeau. Het NIC in-manden ging geweldig! Donderdagavond konden we 122 duiven van 11 liefhebbers uitzwaaien. 

Vrijdag was het wat drukker, voor de Vitesse en de junioren waren heel wat manden klaar gezet. Voor de Vitessevlucht zijn 239 duiven bijeen gebracht door 19 liefhebbers, hetgeen goed is! Maar voor de jongen mag ik toch wel zeggen dat, 138 duiven van 6 liefhebbers, erg mager is.. 

 

We weten waar het van komt en gelukkig mag een ieder voor zich uitmaken of en wanneer hij zijn jonge duiven wil gaan spelen, bij 0138 gaat de voorkeur uit naar de natour (aldus de cijfers van de eerste J-vlucht)

 

Vitesse Oud, vanuit Duiven: 

Deze vlucht kende één winnaar met 3 podiumplaatsen, goud, zilver en brons voor M. Jager en dochter. Detail van de winnaars.. de nummers 1 en 2 waren van de vlucht Gennep 25-5 jl. ook de nummers 1 en 2.. alleen toen in andere volgorde. De vliegploeg in Heiligerlee heeft de form nog steeds, ondanks dat het seizoen al ruim over de helft is.  

Marcel en Marit van harte gefeliciteerd met deze overwinning

 

De top 10 van de vlucht Duiven (V25) 

 1. M. Jager en dochter
 2. M. Jager en dochter
 3. M. Jager en dochter
 4. S. Renken
 5. R. Musch
 6. S. Renken
 7. J. Kiewiet
 8. J. Kiewiet
 9. R. Musch
 10. M. Jager en dochter

Eerste aangewezen duif op plaats nummer 3, van M. Jager en dochter

 

Johan Kiewiet, 1e Jong vanuit Duiven en 1e Fond vanuit Auxerre

Jong vanuit Duiven en Fond vanuit Auxerre:

 

Beide vluchten waren voor de specialist, zowel de jongen als de fondduiven! Winnaar van beide vluchten Johan Kiewiet. Voor wat betreft de fond kunnen we kort zijn, een klasse prestatie met een vroege duif. NPO sector 4 (afdeling 10 rayon 1 -4) de 10e plek, teletekst! Met 6 duiven van de 14 gezette duiven in de punten kun je trots zijn op deze geleverde prestaties.

 

Voor de jonge duiven was het natuurlijk allemaal onwennig en is het altijd maar weer afwachten wat het wordt. Johan heeft zijn junioren goed voorbereid en pakt de 1e en de 2e plaats in de club. De 3e plaats is netjes voor zijn broer Harm. 

Met twee bossen bloemen richting Finsterwolde, ik denk dat Johan een leuke avond heeft gehad. 

Johan van harte gefeliciteerd met deze twee overwinningen. 

 

De top 10 van de vlucht Auxerre (E25)

 1. J. Kiewiet
 2. F. Smit
 3. F. Smit
 4. F. Smit
 5. F. Smit
 6. J. Kiewiet
 7. Gebr. Smit
 8. G. en J. Witteveen
 9. J. Kiewiet
 10. G. en J. Witteveen

Eerste aangewezen duif op plaats nummer 4, van F. Smit

 

De top 10 van de vlucht Duiven (J25) 

 1. J. Kiewiet
 2. J. Kiewiet
 3. H. Kiewiet
 4. J. Kiewiet
 5. J. Feikens
 6. J. Feikens
 7. J. Kiewiet
 8. J. Feikens
 9. J. Feikens
 10. J. Kiewiet

Eerste aangewezen duif op plaats nummer 12, van J. Feikens

 

 

 

 

Rethel 16-6-2019

De winnares (NL18-1383384) samen met haar doffer, verdient de bloemen voor M. Jager en dochter

Op donderdag in-manden voor de vierde midfondvlucht, dat is even wennen. Vooral ook door het vervallen van de tweede trainingsvlucht.. Niet naar de club op vrijdag?! Tjonge wat moet je dan doen op zo’n onverwachte vrije vrijdagavond?

Op zich is het voor de duiven niet verkeerd, die komen redelijk op tijd aan op de losplaats en kunnen dan in alle rust eten en drinken. Ik denk dat de reis naar de losplaats best wel wat energie kost voor onze duiven, dan is een paar uurtjes extra rust niet verkeerd.

Nu pakte het wel anders uit, helaas kon er zaterdag niet gelost worden in Rethel, het weer was niet betrouwbaar. Over de gehele vlieglijn bewolkt en flinke regenbuien. Net als vorige week ook nu een juiste beslissing! Betekend wel dat onze duiven drie nachten mand krijgen, dat is dan weer heel veel rust ;-), gelukkig is het voor iedereen het zelfde en blijven de kansen dus gelijk.

 

Bij de trouwe duif te Scheemda zijn 226 duiven ingezet door totaal 18 liefhebbers. Het gesprek aan de bar was donderdag.. wel of niet de fond-duiven inzetten voor deze vlucht. Hier zijn de meningen sterk over verdeeld, gelukkig kan en mag iedereen dat voor zichzelf uitmaken.

De wagen was vroeg, onze inkorfploeg ook en dus konden de duiven al voor 19:00 uur uitgezwaaid worden. Op naar Rethel, gemiddeld toch zo’n 446 KM. Voor de duiven welteverstaan.

Zoals gezegd dus uitgesteld naar zondag, de lossing was een feit om 08:15 uur. Onze duiven konden aan hun terugreis beginnen. Het moet een geweldige lossing geweest zijn, ruim 18000 duiven van afdeling 10 en 11 samen gelost en begonnen aan hun reis. 1,3 % van de duiven richting het mooie Oldambt!

 

Bijna vierenhalf uur later was het de klok van M. Jager en dochter die als eerde de piep gaf. Met een snelheid van ruim 1659 meter per minuut (99,5 km/uur gemiddeld) was het hun jaarling duivin die als eerste het thuishonk bereikte. In het geweld van de gezamenlijke lossing van afdeling 10 en 11 wist ze niet alleen de 1e in de club te vliegen maar ook de 8e in het rayon en een mooie 14e in de afdeling. Een knappe prestatie na drie nachten mand, dit geld natuurlijk voor alle prijsduiven!

De forme op de hokken in Heiligerlee is er nog steeds,

Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Rethel,

1.    M. Jager en dochter

2.    R. Musch

3.    R. Musch

4.    F. Smit

5.    G en J. Witteveen

6.    M. Jager en dochter

7.    R. Musch

8.    J. Kiewiet

9.    S. Renken

10. S. Renken

 

Eerste aangewezen duif op plaats 10, van S. Renken

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.

 

 

 

Duiven en Sens 9-6-2019

'Wendy" van de combinatie Witteveen, 1e op Duiven

Voor het weekend van 8 juni stonden twee vluchten gepland, de zesde Vitesse vlucht en de tweede fond vlucht. Op beide vluchten werden door de liefhebbers totaal 419 duiven in-gemand, 175 voor de fond en 244 voor de Vitesse. En gezien de weersvoorspellingen was dat best aanzienlijk.

Donderdag is er ingemand voor Sens en vrijdag voor Duiven, gemiddelde afstanden ongeveer 615 km en 150 km, enkele reis en in een rechte lijn. De inkorf en klokkenploeg was niet helemaal compleet, manager van alles Roelie was afwezig. Roelie heeft een operatie ondergaan en heeft een paar nachtjes gelogeerd in het ziekenhuis, gelukkig was hij wel even aanwezig om hier en daar iemand voor de gek te houden. Stel je voor dat we dat ook moeten missen, nogmaals beterschap Roelie.

 

Grote opluchting zaterdag toen het bericht uitgesteld naar zondag verscheen, ik denk dat ik namens iedereen spreek die graag zijn duiven heelhuids weer terug wil hebben. Tjonge jonge wat een wind! Weer van niets.. Gelukkig was het zondag veel en veel beter en konden de duiven op tijd gelost worden. De kleppen in Sens konden om 7:00 uur open en in Duiven om 7:30 uur. Mooie vroege lossingen, de reis naar huis kon beginnen.

 

De vitesse vlucht vanuit Duiven kende een overtuigende winnaar, niet alleen in de club of in het rayon, maar ook de hoogste trede van afdeling 10 1 t/m 4. Een knap staaltje duivensport! We feliciteren wederom Gerard en Janita Witteveen met hun overwinning, hun tweejarige duivin Wendy tikte met een snelheid van 1759 meter per minuut als eerste aan.

Onze vereniging draaide goed op deze vlucht, maar liefst 5 duiven bij de eerste 10 in rayon 4. Hiervan 2 duiven van de combinatie Witteveen.

Gerard en Janita, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Duiven,

1.    G en J. Witteveen

2.    M. Jager en dochter

3.    Koos Buiter

4.    J.B. Gast

5.    G en J. Witteveen

6.    R. Musch

7.    Gebr. Smit

8.    H. Jansema

9.    M. Jager en dochter

10. J.B. Gast

 

Eerste aangewezen duif op plaats 1, van G en J. Witteveen

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.

Winnaar van het goud, zilver en brons, Fred Smit.

Sens,

De fondvlucht vanuit Sens kende ook een overtuigende winnaar.. Met groot overmacht het gehele podium, goud, zilver en brons voor Fred Smid! Wat een ongekende overwinning. 11 van de 17 in de prijzen, beginnend met 1,2,3,5,6 enz. Fred bewijst hiermee dat hij het fondspel in de vingers heeft, hij weet als geen ander zijn duiven klaar te stomen voor 6oo kilometer +. De mooie vluchten voor Fred komen er aan en zo te zien is hij er klaar voor.

De terechte winnaar van de gouden medaille!

 

Fred, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Sens,

1.    F. Smit

2.    F. Smit

3.    F. Smit

4.    G en J. Witteveen

5.    F. Smit

6.    F. Smit

7.    Gebr. Smit

8.    Gebr. Smit

9.    Koos Buiter

10. J. Kiewiet

Eerste aangewezen duif op plaats 1, van Fred Smit.

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd!

 

 

Arlon 1-6-2019

Janita met de winnares van Arlon!

Juni 2019! De derde midfondvlucht en.. de eerste overnachtvlucht. Voor een aantal liefhebbers van onze club de discipline waar ze het voor doen.

Vrijdagavond in-manden, zelfde tijd als de afgelopen weken. Of het nu kwam door het Hemelvaartweekend of dat het toeval was, maar we waren maar met een klein aantal liefhebbers. Maar goed, de gezelligheid was er natuurlijk niet minder om!

 

De reis voor onze duiven ging naar het Belgische Arlon, dicht tegen de grens van Luxenburg. In een rechte lijn ongeveer 400 KM, een echte midfond afstand.  Gezien de weer en wind verwachtingen niet al te lastig voor de atleten. Totaal zijn er 351 duiven op reis gestuurd door 20 liefhebbers.

De voorspelling voor het weer zijn inderdaad uitgekomen, zaterdagochtend was het prima weer. Lekker zonnetje en niet al te veel wind uit het Zuid Westen. In Arlon konden de kleppen op tijd los, om 7:30 uur om precies te zijn. Mooie losplaats daar in Arlon, voor wie het filmpje van de lossing heeft gezien weet wat ik bedoel.

 

De terugreis ging voor de duiven dus redelijk voor de wind, maar of dat altijd even makkelijk is voor de duiven betwijfel ik.

 

In onze club was er maar één duif die boven de 1500 meter per minuut heeft gevlogen. Als je dan weet dat er in de afdeling (rayon 1 – 4) maar 11 duiven zijn die de grens van 1500 meter overschrijden, dan weet je dat het hier om een vroeg duif gaat! Een hele vroege zelf, in de afdeling tegen 6397 duiven de op één na snelste..

Het is de twee jarige duivin van Gerard en Janita Witteveen die deze eer naar Finsterwolde brengt. Het is een klasse prestatie van deze duif, het vertrouwen was er want ze ging als tweede aangewezen de mand in. De combinatie kent tot nu toe een geweldig seizoen met meerdere vroege duiven in groter verband! Het beloven nog een paar mooie weken te worden..

 

Gerard en Janita, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Arlon,

1.    G en J. Witteveen

2.    S. Renken

3.    S. Renken

4.    G en J. Witteveen

5.    M. Jager en dochter

6.    M. Jager en dochter

7.    J. Kiewiet

8.    J. Kiewiet

9.    J. Kiewiet

10. J. Kiewiet

 

Eerste aangewezen duif op plaats 1, van G en J. Witteveen

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.

 

 

Gennep en Troyes 25-5-2019

NL18-1383376 van M. Jager en dochter, 1e Gennep

Week 21 – 2019, de vijfde Vitesse vlucht en de eerste fond vlucht. Het seizoen gaat nu echt beginnen.. aanstaande dinsdag kunnen de overnachtspelers ook los, dan wordt er in-gemand voor de eerste overnachtvlucht van 2019. Druk, druk, druk de komende weken.

De fond-duiven zijn donderdag de mand in gegaan, maar liefst 208 duiven van 13 liefhebbers die met elkaar de strijd aangaan. Losplaats Troyes, gemiddeld voor een enkeltje Oldambt 580 KM. Een mooi aantal duiven voor deze eerste krachtmeeting, op één na de meeste in-gemande duiven van de noord groep. Niet verkeerd toch.

Vrijdag waren de Vitesse duiven aan de beurt, een mooie gelegenheid om ook de herintreders in te zetten. Iedereen heeft wel één of meerdere duiven die de baan weer op moeten / kunnen. Deze vlucht vanuit Gennep was daar zeer geschikt voor. Met een gemiddelde afstand van 180 KM prima te doen voor onze duiven.

 

Op beide inkorfdagen liep het in-manden vloeiend, geen problemen!

 

Zaterdagochtend, de dag begon met een mooi zonnetje.. maar al snel was het weer Nederland op z’n best. Bewolkt en wat miezelregen. Op de losplaatsen was het gelukkig wel prima duivenweer, vroege lossing! Voor duif en liefhebber is vroeg lossen toch wel bijzonder fijn, niet een halve dag wachten op bericht.

Gezien het weer en windbeeld zouden de duiven een mooie snelheid kunnen gaan halen, 70 tot 80 km/uur? Afwachten maar.

 

Gennep,

De eerste duif van Gennep wordt geklokt met 1340 meter per minuut, geconstateerd bij M. Jager en dochter. 5 Seconden later klokken ze ook hun tweede duif.. Goud en zilver voor vader en dochter!  Hiermee verslaan ze 328 concurrenten van 22 deelnemers. Een mooie prestatie, de forme is nog steeds aanwezig.

 

Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Gennep,

1.    M. Jager en dochter

2.    M. Jager en dochter

3.    G en J. Witteveen

4.    H. Jansema

5.    M. Jager en dochter

6.    G en J. Witteveen

7.    Gebr. Smit

8.    M. Jager en dochter

9.    S. Renken

10. H. Jansema

 

Eerste aangewezen duif op plaats 7, van Gebr. Smit.

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.

 

NL18-4726628 van G en J. Witteveen, 1e Troyes.

Troyes,

De duiven van Troyes moesten nog een paar uurtjes langer vliegen, om precies te zijn tot 15:08 uur. Op dat tijdstip was het de jaarling duivin van de combinatie Witteveen die de piep voor het goud laat klinken. Een klasse prestatie van deze duif! Deze combinatie bewijst hiermee dat ze eerste prijzen kunnen pakken van zowel de Vitesse, midfond en de fond. Een allround hok in forme.

Gerard en Janita, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Troyes,

1.    G en J. Witteveen

2.    Gebr. Smit

3.    S. Renken

4.    F. Smit

5.    J. Kiewiet

6.    Gebr. Smit

7.    M. Jager en dochter

8.    G en J. Witteveen

9.    F. Smit

10. S. Renken

 

Eerste aangewezen duif op plaats 9, van Fred Smit.

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Ik vroeg zaterdag, nadat de uitslag bekend was, nog even aan Simon Huisman of hij tevreden was over zijn duiven. Hij antwoorde, “och jawel, ze moeten alleen even sneller komen” Waarop zijn vrouw Griet antwoord “Als je de klok aanzet scheelt dat ook een hoop”.. Meer dan 50 jaar duiven en dan toch nog vergeten om de klok aan te zetten. Hopen dat Simon Zaterdag bij Limoges wat beter wakker is Wild

 

 

 

Chimay 18-5-2019

De hokken van comb. Witteveen worden op gepaste wijze bewaakt ;-)

Ook voor de tweede midfondvlucht van dit seizoen moesten de duiven gezet worden voor Chimay. Een makkie voor de duiven zou je zeggen, ze zijn er immers vorige week ook al geweest dus ze weten de weg.. Was het maar zo makkelijk!

Ze zullen ook deze keer weer flink aan de bak moeten, er wordt veel gespeculeerd over de omstandigheden. Logisch natuurlijk, we willen graag weten waar we op moeten rekenen. Aan het aantal gezette duiven en deelnemers van onze club is duidelijk te zien dat liefhebbers hier mee bezig zijn. Voor deze vlucht hebben 19 liefhebbers totaal 366 duiven ingezet. Dat zijn er toch 128 minder dan vorige week (de eerste midfondvlucht) en het zijn er maar liefst 277 duiven minder dan de tweede Vitessevlucht vanuit Venlo.

Uiteraard houden we ook rekening met de komende fondvlucht vanuit Troyes!

 

Over het inkorven, computergebeuren en het inladen kunnen we kort zijn, dat loopt als een tiet! De auto was maar liefst 40 minuten ‘te vroeg’ en dat was geen enkel probleem, de chauffeur was zeer tevreden, en wij ook.

De verloting verliep rustig, de hooligans waren in opperbeste stemming. Aan het eind van de verloting, toen Simon “alias aan deze tafel” twee prijzen achter elkaar ‘pakte’ dreigde het nog even grillig te worden, gelukkig kon iedereen zich beheersen en was het verdere verloop van de avond rustig.. Haha! Het was weer super gezellig!

 

Dan de vlucht! Zaterdagochtend mooi weer in het mooie Oldambt, helaas bewolking en nevel op de losplaats. (Met de foto’s die de afdeling plaats kunnen we mooi meekijken op de losplaats..) Gelukkig duurde het niet zo lang als vorige week en konden de duiven om 11:00 uur aan de reis terug naar huis beginnen. Gemiddeld een vlucht van 395 KM, tenminste als ze in een rechte lijn vliegen.

Een jaarling duivin van de combinatie Witteveen had de opdracht, ‘zo snel mogelijk’ als beste begrepen. Zij pakt met verve de overwinning, ruim 13 meter per minuut verschil op nummer 2. Knappe overwinning die in het rayon en de afdeling ook goed mee doet. Gerard en Janita hebben de duiven goed in hun ritme, wekelijks een kopduif klokken is geweldig. De combinatie heeft de meeste ambities richting de dagfond, ik zou zeggen dat de duiven er klaar voor zijn!

 

Gerard en Janita, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Chimay,

1.    G. en J. Witteveen

2.    M. Jager en dochter

3.    J. Kiewiet

4.    S. Renken

5.    R. Musch

6.    J. Kiewiet

7.    Koos Buiter

8.    J. Kiewiet

9.    F. Smit

10. S. Renken

 

Eerste aangewezen duif op plaats 2, van M. Jager en dochter

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.

 

 

 

Chimay 11-5-2019

Duivin NL18-4726635 de snelste vanuit Chimay 11-5-2019

De eerste midfondvlucht alweer, de tijd gaat snel.. Klopt, als je plezier hebt gaat de tijd inderdaad snel!

De voorspellingen van het weer waren verdeeld, in Nederland mooi vliegweer maar België? De meningen hierover waren ook verdeeld. Maar hoe dan ook, diegene die duiven heeft in-gemand had vertrouwen in zijn duiven en de lossingcommissie.

 

De eerste midfondvlucht vanuit Chimay, gemiddeld 295 km (enkele reis) voor onze duiven.

 

Het in-manden verliep prima, het inladen was ook zo gepiept en de klokken lagen om 19:00 uur klaar voor gebruik. Al met al de werkzaamheden op tijd klaar, zo mooi op tijd dat onze chauffeur Hendrikus nog heeft genoten van een heerlijke hamburger. 

Het was gezellig in het lokaal, dat voel je! Er werd veel gepraat en gelachen, praatjes genoeg zal ik maar zeggen ;-). De barman is een paar keer rond geweest met hapjes en vooral Gerard kon dat errug waarderen ;-). Hij had liever een stukje leverworst maar dit was een prima alternatief. Gezelligheid kent geen tijd, het was dan ook al acht uur voordat we de verloting hebben gedaan. De prijzen zijn weer goed verdeeld, alhoewel Simon Stuut daar waarschijnlijk iets anders over denkt haha! De opmerking van Jaap “ hest wel lut’n kocht?” werd door Simon beantwoord met zalk tie aaie (ei) tegen de kop aan gooin”  Hahaha! Wild

 

Prachtig duivenweer in Nederland, echter was het op de losplaats niet best. Het duurde tot 12:35 uur voordat de kleppen open konden, de wedstrijd was een feit. Voor de tweede week op rij de wind op de snavel, ze krijgen het allemaal niet cadeau. Een late lossing en dan ook nog tegen de wind in.. Gezien de ligging van de losplaats en de wind waren de kansen voor iedereen gelijk, de eerste prijs kon in heel Oldambt vallen. De nummer één van deze eerste midfond viel in Finsterwolde, bij combinatie Witteveen, hun jaarling pakt het goud met 1097 meter per minuut. Ook de derde plaats is voor de combinatie, dat ze de duiven in form hebben was al wel bekend.. ook nu weer een prima uitslag

Gerard en Janita, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Chimay,

1.    G. en J. Witteveen

2.    M. Jager en dochter

3.    G. en J. Witteveen

4.    S. Renken

5.    S. Renken

6.    G. en J. Witteveen

7.    S. Renken

8.    S. Renken

9.    F. Smit

10. J. Kiewiet

 

Eerste aangewezen duif op plaats 16, van M. Jager en dochter

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.

 

 

 

Tongeren 4-5-2019

De NL18-1383339 van M. Jager en dochter neemt de bloemen mee naar huis.

Vlucht nummer vier, de Elfstedentocht vlucht van 2019!, althans volgens de weersvoorspellingen ;-). Tot nu toe is er geen week het zelfde, voor wie van variatie houd is het een uitdagend seizoen.

Vrijdagavond in-manden voor de vierde Vitessevlucht vanuit Tongeren, gemiddeld 285 km voor onze duiven.

 

Het in-manden verliep, net als de week ervoor, prima! Om 19:00 uur zaten onze duiven in slaapmodus, netjes tegen elkaar aan in de manden. De duiven hebben inmiddels het ritme te pakken en weten allemaal wat er staat te gebeuren. Dit geeft een hoop rust in de manden, wat weer ten goede komt aan de prestaties. De auto was er weer op tijd, ruim op tijd zelfs. Even aanpakken met elkaar en in no time zaten de 449 gezette duiven “op de wagen”. Nog één keer zwaaien en weg waren ze.

 

De verwarming was aan en dat maakte het lekker aangenaam in het lokaal, samenzitten en nog wat na kletsen is toch wel een belangrijk en leuk onderdeel van onze sport. Vol vertrouwen worden de verwachtingen besproken, allemaal kanshebbers! Na een paar drankjes komen de sterke verhalen, alhoewel niet iedereen een drankje nodig heeft om een sterke verhaal uit z’n mouw te schudden.. Haha we hebben veel kampioenen binnen onze vereniging. De prijzen van de verloting zijn goed verdeeld, alle tafels zijn in de prijzen gevallen. Blijft een leuk onderdeel van de inkorfavond.

 

Prachtig duivenweer op het moment dat de kleppen van de vrachtauto’s open gingen, om precies 8:00 klonk het startsein. De terugreis naar Oldambt was begonnen. Met de wind op de snavel weet je dat het een eerlijke vlucht wordt met kansen voor iedereen, plek op de uitslag wordt niet bepaalt door de ligging van het hok. De eerste duif viel op de antenne van M. Jager en dochter, snelheid 1244 meter per minuut. Het was hun jaarling doffer NL18-1383339 die het goud pakt van deze vlucht. Dat we een sterke vereniging hebben mag ook nu weer gezegd worden, in het rayon plaats 2 tegen 1833 duiven en in rayon 1 t/m 4 plaats 4 tegen 7965 duiven.

Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Tongeren,

1.    M. Jager en dochter

2.    G. en J. Witteveen

3.    S. Renken

4.    S. Renken

5.    J. Kiewiet

6.    S. Renken

7.    M. Jager en dochter

8.    M. Jager en dochter

9.    J. Kiewiet

10. G. en J. Witteveen

 

Eerste aangewezen duif op plaats 10, van G. en J. Witteveen

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.

 

 

Weert 27-4-2019

Gerard met de winnende duivin NL18-4726642

Vlucht nummer drie, de koningsvlucht! Dit laatste in verband met koningsdag uiteraard Lacht

Vrijdagavond ging het soepel, het in-manden verliep prima en het inlezen van de gezette duiven gaf ook geen problemen, het team is weer ingewerkt!

En dat het goed ging daar had onze chauffeur Hendrikus ook maar mooi voordeel mee, de wagen was ruim een half uur eerder dan gepland.. Geeft niets, we zijn toch klaar. Toen wij hulp nodig hadden en vroegen of de auto later nog een keer terug kon komen, kon het ook en zo wast de ene hand de andere.

 

Ondanks de slechte voorspellingen waren er toch 24 liefhebbers aanwezig met hun duiven, totaal 567 duiven. De terugreis van Weert naar Oldambt is ongeveer 335 KM, enkele reis welteverstaan.

Na wat gezelligheid, een drankje en onze welbekende verloting, op tijd naar huis.. Dat is dan ook wel weer het voordeel als de auto op tijd is. De meningen waren verdeeld maar dat de duiven gelost konden worden daar was iedereen het wel over eens.

 

Zaterdagochtend 7 uur, prachtig weer met een mooi oranje zonnetje.. Voor zolang het duurde, helaas. Al snel kwam, samen met de bewolking, bericht van de lossingscommissie dat de eerst volgende berichtgeving rond 11:00 uur zou komen. Dat werd later 13:00 uur, pfff wachten duurt lang.

Om 14:00 uur konden de kleppen dan toch los en mochten onze duiven aan hun terugreis beginnen. Hier en daar een bui en een sterke zuidwesten wind, betekend dat het van alles kan worden ;-)

 

Was het vorige week een nipte overwinning met een verschil in meters achter de komma, nu was het een overwinning met GROTE cijfers. De winnaar van deze derde Vitesse vlucht vanuit Weert is de combinatie Gerard en Janita Witteveen. En niet alleen het goud maar ook het zilver gaat naar deze combinatie uit Finsterwolde. Hun jaarling duivin NL18-4726642 tikt aan op 1791 meter per minuut, die is letterlijk als een speer gegaan. In het rayon tegen 2100 duiven goed voor een mooie 2e plaats en in de afdeling heel knap de 3e plek tegen 9548 duiven. Gerard en Janita hebben de duiven prima in orde, dat belooft nog wat de komende weken!

Combinatie Witteveen, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Weert,

1.    G. en J. Witteveen

2.    G. en J. Witteveen

3.    H. Jansema

4.    G. en J. Witteveen

5.    H, Jansema

6.    G. en J. Witteveen

7.    J. Kiewiet

8.    S. Renken

9.    J. Kiewiet

10. J. Kiewiet

 

Eerste aangewezen duif op plaats 6, van G. en J. Witteveen

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.

 

 

Venlo 20-4-2019

Winnaar Venlo, Johan Kiewiet.

Vlucht nummer twee stond op het programma, we zijn nu echt onderweg. De meeste liefhebbers hebben nu dan ook in-gemand.. Betere omstandigheden als dit zullen er voorlopig ook wel niet komen, ruim 20 graden met een heerlijk zonnetje. Tja, die Oosten wind is natuurlijk wel een beetje een spelbreker maar je kunt ook niet alles hebben moet je maar rekenen ;-)

 
Vrijdagavond ging het gelukkig als van ouds, alles liep zoals het hoort en de duiven zaten op tijd op de wagen. Het was wel even doorwerken voor de inkorfploeg, 643 duiven is niet te zuigen. Een mooi aantal duiven bijeen gebracht door 27 liefhebbers, de gemiddelde afstand is ruim 205 km. 
 
Espey heeft weer zijn uiterste best gedaan om de loten te verkopen, hetgeen altijd wel weer lukt. Willem heeft verkooptalent! Na wat geklets, gelach en een drankje was het tijd voor de verloting. De eerste van 2019.. De prijzen zijn mooi verdeeld, zo zien we het graag.
 
Zaterdagochtend wakker worden met de zon, hoe fijn is dat?! Gelukkig hoefden we dit keer niet lang te wachten, om 9:30 uur konden onze duiven beginnen aan de terugreis. De wind was een beetje gelijk aan vorige week, dat was ook terug te zien in de snelheden.. rond de 1200 meter per minuut. De duiven vielen redelijk goed, tussen de eerste en de zeventigste zit precies 100 meter verschil.  Redelijk goed omdat er hier en daar toch gewacht moest worden op de volgende duif, typisch voor een sterke Oosten wind. Bij het afslaan van de klokken waren er ook  nog wel een paar duiven achter.. Gelukkig is de voorspelling voor zondag prima, de meeste duiven zullen nog nakomen.
 
Winnaar van de vlucht is geworden Johan Kiewiet! Het is beslist achter de komma, een fotofinish kun je wel zeggen. De tweejarige duivin van Johan wint met een snavellengte, en dat is precies genoeg voor de eerste plek.
Met 17 prijzen van de 47 gezette duiven kan Johan terug kijken op een goede vlucht.
 
De top 10 van Venlo,
 
1.  J. Kiewiet
2.  S. Renken 
3.  S. Renken
4.  Jan Smit
5.  J. Kiewiet
6.  M. Jager en dochter
7.  M. Jager en dochter
8.  Gebr. Smit
9.  F. Smit
10. G. en J. Witteveen
 
De eerste aangewezen duif op plaats 11, van Siepko Renken.
 
Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.
 
 

Kalkar 13-4-2019

De NL17-1596826 wint de eerste vlucht van 2019, Kalkar 13-4-2019

 

Wat je in je hart bewaart raak je nooit meer kwijt..

De week van de eerste vlucht voor de punten wordt vooral overschaduwt door verdriet, onwerkelijkheid en emotie. 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vrijdagavond in-manden voor de eerste Vitesse vlucht, de losplaats is het Duitse Kalkar. Gemiddeld 165 km enkele reis Oldambt. De voorspelde temperaturen en omstandigheden hebben toch nog veel liefhebbers doen besluiten geen of minder duiven in te manden voor deze vlucht. Resultaat; 18 liefhebbers en 346 duiven.

Het liep niet vrijdagavond, ja.. het liep tegen! Bij het in-manden van de laatste 100 duiven gaf het systeem vreemde meldingen, chips werden niet meer gelezen en printen was geen optie. Met de handen in het haar toch nog van alles geprobeerd, maar helaas. Gelukkig konden we met de chauffeur afspreken dat we later in de route opgenomen konden worden, 3 uur extra tijd.

Als verstandige mensen hebben we toch maar de hulp ingeroepen van Harm Kuiper, die ook gelijk onze kant op is gekomen, nogmaals dank daarvoor! Na een half uurtje, wat telefoontjes en testjes was het weer in orde. We konden het werk afmaken.. Al met al zaten de duiven om half negen in de manden en waren de klokken geladen.

We hadden besloten om deze avond geen ‘aan deze tafel’ te spelen.

 

Zaterdagochtend, prachtig duiven weer.. maar ohh wat was het koud. Voor de duiven weet ik niet maar voor de liefhebber wel ;-). De kleppen konden los om 10:30 uur, de terugreis kon beginnen. We hebben het filmpje van de lossing gezien, kippenvel!

Met een strakke Noord oosten wind werd de 1200 meter niet gehaald, sterker nog, er waren er maar 12 met 1100 meter plus. Het concours duurde ongeveer 16 minuten, prima voor een eerste Vitesse vlucht. Bij het afslaan van de klokken waren de meeste duiven gelukkig weer thuis.

 

Winnaar van deze vlucht Fred Smit. Zijn doffer 17-826 vliegt zijn tweede gouden plak. Vorig jaar stond deze doffer ook al een keer boven aan de lijst, knappe prestatie! In het rayon goed voor een mooie 2e plek.

Fred en Sonja, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Kalkar,

1.    F. Smit

2.    S. Renken

3.    S. Renken

4.    S. Renken

5.    S. Renken

6.    S. Renken

7.    M. Jager en dochter

8.    M. Jager en dochter

9.    J. Feikens

10. F. Smit

Eerste aangewezen duif op plaats 9, van J. Feikens

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.

 

 

Heino 6-4-2019

De NL17-4713023 van G en J Witteveen pakt het goud op Heino

We zijn begonnen! Weliswaar met een trainingsvlucht maar toch, seizoen 2019 is nu echt begonnen.

Goeie voorbereiding is het halve werk, dat dit spreekwoord klopt bleek afgelopen vrijdag wel. Alles liep op rolletjes, geen problemen en geen wanklanken. Er is op tijd begonnen met inkorven, je weet immers maar nooit.. Maar het werk was ruim op tijd klaar, er was zelfs voldoende tijd voor een drankje ;-)

 

Op deze trainingsvlucht zijn er 417 duiven ingezet van totaal 17 liefhebbers, de enkele reis, van gemiddeld een kleine 100 km, ging richting Heino. De auto was mooi op tijd en zo rond half acht vrijdagavond zat het ‘ spul op de wagen’ zoals we dat zeggen. De speculaties omtrent het weer en de lossingstijd kon beginnen. Aan de bar was iedereen het wel eens dat de duiven niet voor 11:00 uur gelost zouden worden. En dat klopte ook! Maar dat het weer zo tegenzat zaterdag had volgens mij niemand verwacht, in duiventermen.. het zat potdicht. De zon kon er maar nauwelijks doorkomen. Gelukkig is de afstand niet groot en kon er op een verantwoorde manier gelost worden om 14:30 uur.

De voornamelijk oostenwind zorgde er voor dat de snelheden niet al te hoog waren, de eerste duiven kwamen aan de 1275 m/min, maar dik 20 duiven verder was de snelheid al 100 m/min minder. Typisch voor een eerste vlucht. De duiven kwamen verder goed af, in 13 minuten waren de 104 prijsduiven gearriveerd. Hier en daar waren er nog wel wat lege vakken op de hokken, maar ook dat is typisch voor een eerste vlucht. Gelukkig was het zondag prachtig weer, de meeste duiven zullen alsnog terug zijn.

 

Dan de eerste prijs in de club.. Toen afgelopen seizoen bekend was dat Gerard en Janita Witteveen in het seizoen 2019 de competitie bij de Trouwe duif aan zouden gaan, werd er al voorspeld dat deze combinatie heel wat vroege prijzen zouden gaan pakken. Maar dat ze dat gelijk op de eerste vlucht al zouden doen…

Met een tweejarige doffer werden de bloemen verdient, niet alleen in de club maar ook in het rayon. Hun doffer maakte een snelheid van 1275 m/min, 6 meter sneller dan nummer 2! Het begin is er en het visitekaartje is afgegeven, klasse!

Combinatie Witteveen, van harte gefeliciteerd met deze overwinning!

 

De top 10 van Heino,

1.    G en J Witteveen

2.    J. Kiewiet

3.    J. Kiewiet

4.    Koos Buiter

5.    G en J Witteveen

6.    Koos Buiter

7.    Koos Buiter

8.    Koos Buiter

9.    Gebr. Smit

10. Koos Buiter

Eerste aangewezen duif op plaats 19, van G en J Witteveen.

Namens het bestuur, alle winnaars van harte gefeliciteerd.