Onder tabblad vluchten 2021 is een extra blad toegevoegd, eindstanden 2021 

 

 

Japie en Hilbrand winnaars van de vluchten Sittard en Sens

Twee lossingen die de boeken in gaan, niet omdat ze zo mooi waren maar omdat de vluchten een dramatisch verloop kenden. Waar het mis is gegaan kunnen we nu alleen nog maar naar gissen, maar dat het goed fout is geweest is wel duidelijk. De lossingen hadden nooit door mogen gaan.  

De Vitesse duiven zullen grotendeels weer thuis zijn, al zullen hier en daar toch lege vakken zijn. Voor de fond zijn de berichten van nagekomen duiven niet goed, na maandag zijn er amper nog duiven na gekomen. Maandagavond waren er 47 duiven thuis, dat betekend dat 34 uur na de lossing 62 van de 109 ingezette duiven nog steeds niet thuis zijn. En dat op de tweede fondvlucht van dit seizoen, hopeloos toch.

Het zal wel even duren voordat we dit weer hebben verwerkt, we moeten door en we gaan ook door. Maar leuk is anders!

Ondanks de verliezen en de teleurstellingen zijn er op beide vluchten ook winnaars, zo gaat dat nu een keer. En om de winnaars niet te kort te doen gaan we daar net als anders aandacht aan schenken, de winnaars verdienen dat!

Voor Sittard gaat de overwinning glorieus naar onze bestuurs duizendpoot JAPIE FEIKENS. Zijn jaarling doffer verslaat alle 225 ingezette duiven met ruime voorsprong. Japie heeft de duiven het hele jaar al op scherp staan, getuige de 2 plaats on-aangewezen kampioenschap Vitesse 2021. Je zou het niet zeggen maar Japie heeft het in de vingers 😎

Japie, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de laatste Vitesse vlucht Sittard V22,

 1. J. Feikens
 2. S. Huisman
 3. H. Kuiper
 4. H. Jansema
 5. M. Jager en dochter
 6. R. Principaal
 7. M. Jager en dochter
 8. H. Jansema
 9. B. Oosten
 10. H. Kuiper

De eerste aangewezen duif op plaats 6, van R. Principaal

Aangewezen poule, 1e duif € 5,-  R. Principaal en de 2e duif € 5,- is voor M. Jager en dochter

 

SENS..

De overwinning van de fond-vlucht Sens is voor de gebr. Smit, het is een jaarling doffer die na ruim 10 uur vliegen als eerste aantikt. Knappe prestatie van deze nog jeugdige duif. Bij het ingaan van de neutralisatietijd (en het vallen van de nacht) zijn er 12 duiven geklokt in de vereniging, daarvan zijn er 5 van Hilbrand Smit. Ik bedoel maar!

Het zwart randje aan deze overwinning is natuurlijk dat niet alle duiven thuis zijn, ook bij Hilbrand nog een aantal onderweg. Het maakt deze overwinning niet minder bijzonder, het is en blijft een prachtige prestatie.

Hilbrand, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de fond vlucht Sens E22,

 1. Gebr. Smit
 2. S. Renken
 3. F. Smit
 4. J. Kiewiet
 5. Gebr. Smit
 6. J. Kiewiet
 7. Jan Smit
 8. Gebr. Smit
 9. Gebr. Smit
 10. Jan Smit

De eerste aangewezen duif op plaats 2, van S. Renken

Aangewezen poule, 1e duif € 5,-  S. Renken en de 2e duif € 5,- is voor M. Jager en dochter

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

Chimay 29-5-2021

Johan Kiewiet wint Chimay.

Afgelopen weekend konden onze duiven op tijd gelost worden in Chimay, de omstandigheden waren goed! Alleen hier in het Noorden was de lage bewolking ietwat hardnekkig en bleef lang hangen. Of onze duiven dar last van hebben zullen we nooit weten maar gezien de snelheden van onze duiven en de gemiddelden in Nederland.. denk ik het niet.

Voor wat betreft de oude duiven zijn alle disciplines nu aan de gang, lekker druk voor de melkers. Het weer wordt al wat beter.. nu de kantine nog open en dan is het helemaal genieten!

Voor deze midfondvlucht van een kleine 400 KM zijn door 20 leden precies 300 duiven ingezet, nog steeds een mooi aantal! Het inmanden ging weer super, de auto was lekker op tijd en de sfeer was gezellig. Al met al een goed begin van het duiven weekend.

De winnaar, met overmacht, is Johan Kiewiet. Met maar liefst 6 duiven bij de eerste 10 zet Johan een prima uitslag neer. Met beide aangewezen bij de eerste 10 had Johan blijkbaar goed vertrouwen in de duiven, en dat het uitgekomen is! Johan draait de helft van zijn ingezette duiven in de punten, dus de form is meer dan aanwezig.

Johan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht CHIMAY M21,

 1. J. Kiewiet
 2. Gebr. Smit
 3. J. Kiewiet
 4. J. Kiewiet
 5. J. Kiewiet
 6. J. Kiewiet
 7. M. Jager en dochter
 8. Gebr. Smit
 9. J. Kiewiet
 10. F. Smit

De eerste aangewezen duif op plaats 4, van Johan Kiewiet

Aangewezen poule, 1e duif € 5,-  J. Kiewiet en de 2e duif € 5,- is ook voor J. Kiewiet.

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

Sittard en Sourdun 23-5-2021

M. Jager en dochter winnaars op Sittard en Johan Kiewiet winnaar op Sourdun.

Na een weekje verplichte rust konden de duiven weer ingezet worden, we mochten kiezen uit Sittard of Sourdun. Voor wie niet kon kiezen mocht uiteraard inzetten op beide vluchten ;-)  . De Vitesse vlucht moest gewijzigd worden van losplaats, in Weert waren de duiven niet welkom omdat er juist dezelfde dag vogelgriep was uitgebroken op een kalkoenenboerderij. Goed dat het NPO hier over geïnformeerd is en dat ook de afdelingen hier weer over worden geïnformeerd. Stel je voor!!

Tijdens het inkorven van de fondduiven wisten we eigenlijk al wel dat de vlucht uitgesteld zou worden naar zondag, voor wat betreft de Vitesse duiven was er nog een klein beetje hoop. Dit keer waren de verwachtingen van de weersberichten wel juist, alle vluchten in Nederland uitgesteld naar zondag.

Zondag was het weer inderdaad beter, nog steeds niet super maar zeker goed genoeg om de duiven verantwoord te lossen om 8:00 uur. Met de wind op de staart en hier en daar een bui op de kop konden de duiven aan de reis naar Oldambt beginnen. De gemiddelde afstanden tot aan het thuisfront was ongeveer 254 KM voor Sittard en 575 KM voor Sourdun.

De snelheden waren hoog maar de duiven vielen zeer onregelmatig, wat natuurlijk wel te verwachten was met al die buien. Op de korte afstand was er één duif die ruim boven de 1600 meter per minuut klokte, om precies te zijn 1650 meter per minuut. Dat was maar liefst 70 meter sneller dan nummer 2. Knappe prestatie! Op de langste afstand waren de verschillen aanzienlijk kleiner, de eerste duif klokt 1657 meter per minuut, de tweede 1653 en de tiende 1609 meter per minuut. Geeft maar weer eens aan dat de kwaliteit van de fond spelers in onze club erg hoog is, chapeau!

 

De eerste plaats op de Vitesse is voor vader en dochter Jager, M. Jager en dochter boeken de 4 overwinning van dit seizoen. Prima duiven en de juiste form op het juiste moment. De 4-jarige duivin 17-274 is verantwoordelijk voor deze overwinning, dat ze geen eendagsvlieg is bewijst het feit dat ze als aangewezen is in-gemand. Met 10 van de 25 in de punten was het een geslaagde missie voor de combinatie.

Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht SITTARD V20,

 1. M. Jager en dochter
 2. B. Oosten
 3. R. Musch
 4. J. Jansen
 5. D. Doedens
 6. J. Feikens
 7. R. Musch
 8. M. Jager en dochter
 9. R. Musch
 10. S. Renken

De eerste aangewezen duif op plaats 1, van M. Jager en dochter

Aangewezen poule, 1e duif € 5,-  M. Jager en dochter en de 2e duif € 5,- J. Jansen

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

Een vlucht winnen over een afstand van 579 KM moet wel een speciaal gevoel geven, het is een prestatie van formaat. Temeer als je bedenkt dat de duiven 3 nachten in de mand hebben gezeten voordat de reis naar huis mocht beginnen. Winnaar van de eerste fondvlucht van dit seizoen is Johan Kiewiet. De 3-jarige duivin van Johan tikte als eerste aan. En als je naar de uitslag kijkt zie je dat het dringen was op de antenne van Johan Kiewiet, de duiven vielen werkelijk achter elkaar uit de lucht. Binnen het kwartier waren er 8 terug op het hok, en dat over deze afstand. In één woord super! Op de uitslag staan 15 van de 20 gezette duiven, dat is een prijspercentage van 75%.

Johan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht SOURDUN E20,

1. J. Kiewiet

2. Gebr. Smit

3. J. Kiewiet

4. J. Kiewiet

5. H. Jansema

6. J. Feikens

7. F. Smit

8. J. Kiewiet

9. J. Kiewiet

10. S. Renken

De eerste aangewezen duif op plaats 4, van H. Jansema

Aangewezen poule, 1e duif € 5,-  H. Jansema en de 2e duif € 5,- F. Smit

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

CHIMAY 8-5-2021

Gebr. Smit de snelste van Chimay

Ondanks de slechte weersvoorspellingen waren alle leden goed van vertrouwen, er zal vast een moment zijn dat er gelost kan worden.

Vrijdagavond in-manden voor de eerste midfondvlucht van het seizoen, de reis bracht onze duiven naar Chimay. Een kleine 400 KM terug naar Oldambt, een echte midfond afstand. 20 Leden hebben ingezet en samen 384 duiven in-gemand voor deze vlucht. De werkzaamheden op vrijdagavond gaan gesmeerd, altijd zonder problemen en op tijd klaar. Ondanks dat het zo goed loopt missen we de vaste inkorfploeg wel hoor, de gezelligheid en het geouwehoer.. hopen dat het snel weer terug komt!

Zoals vooraf aangegeven een vroege lossing, de terugreis kon om 7:15 uur beginnen. De lossing was samen met Friesland en in totaal bijna 40.000 duiven. Mooie lossing, die voor een goeie spreiding zal gaan zorgen. Dat de vlucht niet helemaal volgens plan zal gaan verlopen was al snel te lezen in de afdelingsmedia, het vertrek van de duiven was erg slecht. Het is goed dat er eerlijk over gecommuniceerd wordt, geeft maar eens weer aan dat iedereen het beste met onze duiven voorheeft en men zich verantwoordelijk voelt.

Dat het slechte vertrek invloed heeft gehad op het verloop, en dus ook op de uitslag van deze vlucht, mag duidelijk zijn. In de vereniging 96 prijsduiven, het verschil in meters tussen de eerste en de laatste is maar liefst 398 meter per minuut. Dat is omgerekend 24 KM/ uur. Het verschil tussen de eerste en de tiende is al 178 meter per minuut. Een bijzonder traag verloop dus.

Ook bijzondere vluchten hebben winnaars! En als je om een vlucht als deze de eerste speelt in het Rayon, en dat ook nog met je getekende duif?! Dan ben je zelf ook bijzonder.. bijzonder goed met je duiven!

De winnaar van deze vlucht is de gebroeders Smit uit Winschoten. De eerst getekende jaarling duivin was alles en iedereen te snel af. Met 13 van de 32 in de punten kun je er van uit gaan dat Hilbrand en zijn duiven klaar zijn voor hun favoriete spel, de dagfond. Eerst genieten van deze mooie overwinning en over twee weken knallen op de langere afstanden.

Hilbrand, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht CHIMAY M18,

 1. Gebr. Smit
 2. M. Jager en dochter
 3. R. Musch
 4. Gebr. Smit
 5. Gebr. Smit
 6. B. Oosten
 7. H. Kuiper
 8. R. Musch
 9. Gebr. Smit
 10. F. Smit

 

De eerste aangewezen duif op plaats 1, van Gebr. Smit

Aangewezen poule, 1e duif € 5,-  Gebr. Smit en 2e duif € 5,- M. Jager en dochter

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

DREIS-BRUCK 1-5-2021

Johan Kiewiet, 1e Dreis-Bruck

Inmiddels vliegen we alweer in mei! Ondanks de Corona perikelen waar we allemaal mee te maken hebben gaan de weken wel weer snel voorbij.. We hebben de derde Vitessevlucht alweer gehad.

Afgelopen zaterdag moesten onze duiven ruim 320 KM afleggen om weer thuis te komen. Losplaats was de zuidelijk gelegen Dreis-Bruck, waar gelost werd om 10:50 uur.

In-manden zonder avondklok is toch net iets prettiger, we konden een uur later starten en waren nog steeds mooi op tijd klaar. De auto en aanhanger waren om 21:20 uur geladen en konden verder met de route. Met alle beperkingen is het even wat werk om onze eigen manden te laden in de auto en om dan ook nog een volle aanhanger over te laden. Maar zo met elkaar is het ook gezellig en dan is het werk zo weer gebeurt.

Voor deze vlucht zijn door 20 liefhebbers totaal 405 duiven gezet, dat is toch nog weer een mooi aantal duiven! De duiven die in een rechte lijn naar Oldambt zijn gevlogen hadden een gemiddelde snelheid van ruim boven de 1300 meter per minuut. Totaal hebben de 101 prijsduiven er 24 minuten over gedaan om samen de prijzen te verdelen.

 

De snelste deze week is van Johan Kiewiet! De jaarling doffer NL20-1014820 maakt maar liefst 1387 meter en is daarmee ruim 8 meter per minuut sneller dan nummer 2. In het rayon is deze vroege duif goed voor een mooie tweede plek! De duiven van Johan zijn prima in orde, getuige de 21 prijsduiven van de 35 gezette duiven. Met volle vertrouwen naar de midfond!

Johan, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht DREIS-BRUCK V17,

 1. J. Kiewiet
 2. M. Jager en dochter
 3. M. Jager en dochter
 4. M. Jager en dochter
 5. M. Jager en dochter
 6. M. Jager en dochter
 7. H. Jansema
 8. Gebr. Smit
 9. J. Feikens
 10. J. Kiewiet

De eerste aangewezen duif op plaats 6, van M. Jager en dochter

Aangewezen poule, 1e duif € 5,-  M. Jager en dochter en 2e duif € 5,- H. Jansema

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

LUDENSCHEID 24-4-2021

De eerste duif van de vlucht Ludenscheid V16.

Op het programma V16 Ludenscheid, een nieuwe losplaats en Oost Zuid Oost gelegen. Gemiddelde afstand enkele reis tot aan Oldambt 220 KM.

Vrijdagavond voor de laatste keer (in ieder geval dat hopen we) dat we met een aangepast vervoerschema moesten werken. De avondklok is opgeheven en dat betekend dat de route een uur later start, kunnen we toch nog thuis eten op vrijdagavond ;-)

De mannen die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen op vrijdagavond, hadden er schik in. De duiven zijn vakkundig in-gemand en alles ruim binnen de tijd. Ook chapeau voor de leden, er wordt keurig gewerkt volgens de planning. Daardoor loopt het allemaal lekker vlot en kunnen we mooi op tijd onze duiven uitzwaaien.

Voor deze vlucht hebben 22 liefhebbers totaal 448 duiven ingezet. Dat is een mooi aantal met een gemiddelde van 20 stuks per liefhebber.

 

Zaterdagochtend klonk om 10:00 het startschot in Ludenscheid, een kleine 20.000 duiven werden in vrijheid gesteld. Als je de lossingen terug ziet dat is dat toch een prachtig mooi gezicht! Met veel geweld worstelen de duiven zich met enige spoed de mand uit en werkelijk binnen het minuut zit de hele meute in de lucht om de juiste richting te zoeken. Met zoveel duiven tegelijk los is het moeilijk voor te stellen dat er soms ook nog duiven tegelijk aankomen op hun hokken.. Duivensport, een fijne hobby.

Winnaars van deze tweede Vitesse vlucht zijn de vader en dochter combinatie M. Jager en dochter. Ze pakken na de 1e ook de 2e en de 5e duif op de uitslag, mooie prestatie. De eerste duif is een twee jarige duivin die al vaker bewezen heeft dat ze goed is in sprinten, het is een grote en goed gespierde duivin. Dit zal vast niet haar laatste topnotering zijn.

 Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht LUDENSCHEID V16,

 1. M. Jager en dochter
 2. M. Jager en dochter
 3. F. Smit
 4. J. Kiewiet
 5. M. Jager en dochter
 6. Gebr. Smit
 7. R. Musch
 8. Gebr. Smit
 9. Gebr. Smit
 10. F. Smit

 De eerste aangewezen duif op plaats 2, van M. Jager en dochter

Aangewezen poule, 1e duif € 5,-  M. Jager en dochter en 2e duif € 5,- Gebr. Smit

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

MUNSTER 17-4-2021

De vlieghokken van M. Jager en dochter

Met enige vertraging is er vrijdagavond dan toch ingezet voor de eerste vlucht om de punten! Het seizoen is nu echt begonnen, 21 liefhebbers hebben duiven gezet voor deze eerste krachtmeeting.

Ondanks de avondklok en daardoor het vroege tijdstip van in-manden, is al het werk keurig op tijd klaar. De auto en aanhanger waren beide mooi op tijd, resume.. om 20:30 uur zijn onze duiven uitgezwaaid. De reis richting het Duitse Munster kon beginnen.

Zaterdagochtend 6:30 uur, precies 0 graden. Koud!! Gelukkig deed de zon flink z’n best en bij het lossen om 10:00 uur was de temperatuur al heel wat aangenamer. De vlucht naar huis kon door de 475 duiven van onze vereniging beginnen, gemiddeld 46 KM in een rechte lijn naar Oldambt.

Met redelijk wind op kop en een lossing van geheel de afdeling, ruim 18.000 duiven, was het echt niet eenvoudig voor onze duiven. Door de massa is er nauwelijks sprake van voordeel van veel duiven in de zelfde richting, zie je ook terug in de uitslag want het is ouderwets wachten op duiven.

Met een beetje Oost in de wind vallen de eerste duiven van de afdeling in Staphort/ Hoogeveen en omgeving. Kunnen we mooi zien wat de snelheden ongeveer zullen zijn, achteraf maakten de eerste duiven ruim 100 meter per minuut meer dan gemiddeld onze duiven. De snelste duiven van onze club maken iets meer dan 1200 meter.

Welgeteld 3 duiven komen boven de 1200 meter uit, alle drie duiven van M. Jager en dochter. De combinatie pakt hier mee het hele podium op deze eerste vlucht vanuit Munster. Een goed begin is het halve werk! Ook al is het seizoen nog lang natuurlijk. Het is de jaarling 20-339 die als eerste aantikt en daarmee het goud wint, binnen het minuut zitten ook nummer 2 en nummer 3 in de klok.

 

Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht MUNSTER V15,

 1. M. Jager en dochter
 2. M. Jager en dochter
 3. M. Jager en dochter
 4. S. Renken
 5. S. Renken
 6. F. Smit
 7. F. Smit
 8. Gebr. Smit
 9. J. Kiewiet
 10. S. Renken

 De eerste aangewezen duif op plaats 5, van S. Renken

Aangewezen poule, 1e duif € 5,-  S. Renken en 2e duif € 5,- Gebr. Smit

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

RHEINE 13-4-2021

Marit en duiven, een mooie combinatie

Na afgelasting van alle vluchten in het weekend van week 14, was er afgelopen dinsdag een trainingsvlucht vanuit het Duitse Rheine. De animo vanuit de afdeling was bijzonder goed, een kleine 7500 duiven zijn vervoerd en gelost.

In de vereniging was de belangstelling eveneens groot, 20 leden hebben samen 474 duiven ingezet. Op maandagavond in-manden is toch een beetje vreemd, maar zoals altijd ook nu prima werk geleverd door de inkorfmannen.

Met redelijk goed weer, toch een beetje koud, mochten onze duiven dinsdagochtend om 10:00 uur beginnen aan de terugreis naar de hokken. Met een gemiddelde afstand van 100 KM toch ruim een uur vliegen, tenminste voor de eerste duiven. Uiteraard zijn er altijd duiven die er toch iets langer over doen, maar ook daar zijn oefenvluchten voor bedoeld. Bij het afslaan van de klokken waren de meeste duiven gelukkig weer thuis!

De duiven van 0138 Trouwe duif hebben goed van zich laten horen, in de kop van de uitslagen! Dat geeft goede hoop voor de komende vluchten, als het wel om de punten gaat.

De snelste duif melde zich in Heiligerlee, om 11:22 uur tikte de aangewezen duivin van M. Jager en dochter de antenne aan. De snelheid van ruim 1250 meter per minuut was voldoende voor de overwinning. Vader en dochter kunnen tevreden zijn met de uitslag en uitkijken naar komende weken.

Marcel en Marit, van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

De top 10 van de vlucht RHEINE T14,

 1. M. Jager en dochter
 2. F. Smit
 3. M. Jager en dochter
 4. F. Smit
 5. F. Smit
 6. J. Stegmeier
 7. J. Kiewiet
 8. M. Jager en dochter
 9. J. Feikens
 10. F. Smit

 De eerste aangewezen duif op plaats 1, van de M. Jager en dochter

Alle winnaars gefeliciteerd!

 

 

 

BACCUM 3-4-2021

De kop is eraf! Vliegseizoen 2021 is van start gegaan.

Afgelopen vrijdag mocht er in-gemand worden voor de eerste officieuze vlucht van 2021, oftewel een oefenvlucht. Alle begin is moeilijk, door verschillende redenen zijn er toch nog een aantal liefhebbers die niet hebben ingezet. Totaal zijn 305 duiven in-gemand door 15 liefhebbers, toch een mooi aantal om mee te starten.

Een oefenvlucht is er voor om de duiven te trainen, maar ook de systemen. Voor zowel de liefhebber als ook voor de vereniging is het goed om te controleren of alles na behoren werkt. Op vrijdag en op zaterdag ging het prima! De duiven zijn vakkundig in de mand gezet en daarna ook in de auto. Alle gegevens zijn goed verwerkt en zonder problemen verstuurd naar compuclub, dit geld ook voor zaterdag na het afslaan van de klokken.

Al met al een prima test, voor de duiven en voor de hard- en software.

Zaterdagochtend goed duivenweer, beetje koud maar verder prima. Om 10:30 waren de temperaturen enigszins aangenaam en mochten de duiven aan hun terugreis beginnen. De lossingscommissie heeft het goed gezien, het juiste moment om te lossen. Ook dat is een goed begin! Een klein uurtje vliegen op de kortste afstanden, dat moet haalbaar zijn.. aldus de stuurlui van vrijdagavond ;-)

Het is een mooie vlucht geworden met een prima verloop, mooie snelheden en de meeste duiven waren op tijd weer thuis. Dat het de eerste vlucht was is goed te zien in de uitslag.. 7 aangewezen duiven in de prijzen, dat hadden er 30 kunnen zijn.

Dat de jeugd de toekomst heeft en vooral erg fanatiek is, is goed te zien in de uitslag.. Koos Buiter pakt 1 en 2 op deze vlucht! Om maar aan te geven waar Koos naar toe wil dit seizoen, naar de top! En hij is goed begonnen

Koos, van harte gefeliciteerd met deze dubbele overwinning.

De top 10 van de vlucht BACCUM T01,

 1. Koos Buiter
 2. Koos Buiter
 3. J. Kiewiet
 4. J. Kiewiet
 5. J. Stegmeier
 6. J. Stegmeier
 7. Koos Buiter
 8. J. Kiewiet
 9. J. Kiewiet
 10. J. Kewiet

De eerste aangewezen duif op plaats 27, van de Jannes Stegmeier

Alle winnaars gefeliciteerd!