BACCUM 3-4-2021

De kop is eraf! Vliegseizoen 2021 is van start gegaan.

Afgelopen vrijdag mocht er in-gemand worden voor de eerste officieuze vlucht van 2021, oftewel een oefenvlucht. Alle begin is moeilijk, door verschillende redenen zijn er toch nog een aantal liefhebbers die niet hebben ingezet. Totaal zijn 305 duiven in-gemand door 15 liefhebbers, toch een mooi aantal om mee te starten.

Een oefenvlucht is er voor om de duiven te trainen, maar ook de systemen. Voor zowel de liefhebber als ook voor de vereniging is het goed om te controleren of alles na behoren werkt. Op vrijdag en op zaterdag ging het prima! De duiven zijn vakkundig in de mand gezet en daarna ook in de auto. Alle gegevens zijn goed verwerkt en zonder problemen verstuurd naar compuclub, dit geld ook voor zaterdag na het afslaan van de klokken.

Al met al een prima test, voor de duiven en voor de hard- en software.

Zaterdagochtend goed duivenweer, beetje koud maar verder prima. Om 10:30 waren de temperaturen enigszins aangenaam en mochten de duiven aan hun terugreis beginnen. De lossingscommissie heeft het goed gezien, het juiste moment om te lossen. Ook dat is een goed begin! Een klein uurtje vliegen op de kortste afstanden, dat moet haalbaar zijn.. aldus de stuurlui van vrijdagavond ;-)

Het is een mooie vlucht geworden met een prima verloop, mooie snelheden en de meeste duiven waren op tijd weer thuis. Dat het de eerste vlucht was is goed te zien in de uitslag.. 7 aangewezen duiven in de prijzen, dat hadden er 30 kunnen zijn.

Dat de jeugd de toekomst heeft en vooral erg fanatiek is, is goed te zien in de uitslag.. Koos Buiter pakt 1 en 2 op deze vlucht! Om maar aan te geven waar Koos naar toe wil dit seizoen, naar de top! En hij is goed begonnen

Koos, van harte gefeliciteerd met deze dubbele overwinning.

De top 10 van de vlucht BACCUM T01,

  1. Koos Buiter
  2. Koos Buiter
  3. J. Kiewiet
  4. J. Kiewiet
  5. J. Stegmeier
  6. J. Stegmeier
  7. Koos Buiter
  8. J. Kiewiet
  9. J. Kiewiet
  10. J. Kewiet

De eerste aangewezen duif op plaats 27, van de Jannes Stegmeier

Alle winnaars gefeliciteerd!